Otvoren konkurs „Menjamo zajedno“

Ko može da se prijavi?
Pojedinci, formalna i neformalna udruženja građana sa teritorije Podunavskog i Braničevskog okruga imaju pravo da se prijave i pokažu svetu svoju aktivističku ideju.
Detaljnije uslove i tekst konkursa pročitaj na: https://www.menjamozajedno.rs/files/uslovi-konkursa.pdf

Šta je aktivistička ideja?
Svaka ideja koja donosi ili inspiriše pozitivne promene, a pritom i aktivira druge ljude da preduzmu akciju za bolju budućnost. Bilo da se boriš za ekologiju kroz čišćenje priobalja, podržavaš inkluziju kroz obrazovanje dece, sređuješ park ili igralište u svom kraju ili stvaraš performans koji menja perspektive – tvoja aktivistička ideja uvek ima moć da oblikuje svet oko nas!

Kako da se prijaviš?
Razmisli o koracima svoje ideje, opiši je ukratko u tekstu ili videu do 3 minuta i pošalji putem linka na jednostavan način: https://docs.google.com/forms/d/1d9Ac1mDhP_yEjVtkfbLaPzStNq4vRq3g4lu9E0Hyxis/viewform?edit_requested=true

Vrsta podrške i sistem odabira
Nosioci odabranih deset ideja imaće priliku da prođu onlajn i uživo mentorsku obuku koja će im pomoći da savladaju neke od ključnih aktivističkih izazova iz prve ruke, uz pomoć iskusnih mentora-aktivista , kao i da razrade svoju ideju pre konačnog odabira pobednika konkursa. Šest najboljih ideja dobiće finansijsku podršku od 800 dolara, kao i mentorsku pomoć.

Rok za prijave
Konkurs traje do 7. juna 2024. godine, do ponoći. Ukoliko imate dodatna pitanja, možete nam pisati na mejl: sanja.dimic@protok21.org.rs.

Izvor: Menjamo zajedno

Related posts