Bioskopske projekcije KCZR u narednom periodu

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE KULTURNOG CENTRA ZRENjANINA

  • Nedelja, 11. februar, sreda, 14. februar

U nedelju, 11. februara u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u 11 časova u okviru matinea na programu je dečji animirani film „Ružica i kamena trolica“ , u večernjem terminu od 20 časova igrani film „Nostalgija“ a povodom Dana zaljubljenih u sredu, 14. februara prikazuje se film: „Bob Marli: Jedna ljubav“/ Bob Marli: One Love. Karte po veoma popularnoj ceni od 250 dinara za dečji i 300 dinara za film od 20 časova, prodaju se radnim danima na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

Nedelja, 11. februar – 11 časova – film: «Ružica i kamena trolica»/

O filmu:

«Ružica je cvetna vila koja je uvek živela sama u svom grmu. Više od svega sanja da ima prijatelja, ali je previše uplašena da bi ikada napustila svoj grm i zato ga nikada nije pronašla. Međutim, porodica miševa koja živi ispod grma Ružica veruje da imaju rešenje. Gospodin i gospođa Maus žele da se Ružica uda za njihovog sina Karla. Iako ne želi da se uda za miša, kada joj zaprete da će se odseliti, ona oseća da mora da kaže “da” za brak. Na sreću, pre venčanja spašava je leptir Svila i njih dvoje brzo postaju prijatelji. Kada je Silk kidnapovan od strane kamenog trola, Ružica konačno mora da prevaziđe svoje strahove od svega i usuđuje se da spase svog prijatelja.»

Trejler: https://youtu.be/u2knoRqYfWY?si=Io5sv6irTWw1A_bw

Nedelja, 11. februar – 20 časova – film: «Nostalgija»

O filmu:

«Nakon mnogo godina provedenih u Egiptu, Feliče se vraća u Napulj da vidi staru majku koju je iznenada napustio kad je bio dečak. U rodnom gradu, gubi se među kućama i crkvama, obuzet rečima jezika koji doživljava kao strani, ali koji je zapravo njegov. Obuzima ga i čudna fascinacija i vraćaju mu se sećanja na davne dane koje je proveo sa Orestom, najboljim prijateljem iz detinjstva, sa kojim deli tajnu. Kada postane očigledno da Napulj za njega predstavlja izgubljeni život i da bi što pre trebalo da se vratiti odakle je došao, biva prikovan nepobedivom snagom nostalgije.»

  • Festivali:
  1. – Kan, Cirih, Valensija / Cannes Film Festival, Zurich Film Festival, Mostra de València 2023. – Palm Springs / Palm Springs International Film Festival
  2. – Evropska filmska akademija – nominacija za najboljeg glumca (Pjerfrančesko Favino)European Film – Nomination for Best Actor (Pierfrancesco Favino)

Trejler: https://youtu.be/NxiCHGSFbCE?si=PnknFB0bMX8Oy9QN

Sreda, 14. februar – 20 časova – film: „Bob Marli: Jedna ljubav“/ Bob Marli: One Love

O filmu:

«Film slavi život i muziku legende koja je, svojom porukom ljubavi i jedinstva, inspirisala generacije. Otkrijte Marlijevu moćnu priču, po prvi put na velikom platnu, priču o prevazilaženju nevolja i putovanju koje je stajalo iza njegove revolucionarne muzike.»

Izvor: KCZR

Related posts