Koncert studenata FMU u Domu omladine Beograda

Dom omladine Beograda i Fakultet muzičke umetnosti od prošle godine započeli su saradnju na predstavljanju novih džez nada široj publici, u okviru koncerata studenata Katedre za džez i popularnu muziku na kraju svakog semestra.

U nedelju, 21. januara od 20 časova u Velikoj sali Doma omladine predstaviće se mali i srednji ansambli iz svake godine osnovnih studija, koji program pripremaju pod mentorstvom profesora (Luka Ignjatović, Dragan Ćalina, Novak Mijović, Ivan Ilić, Milan Nikolić), dok će u drugom delu koncerta nastupiti Big bend FMU, pod vođstvom Vladimira Nikolova.

Ulaznice po ceni od 400 RSD su u prodaji na Blagajni DOB, putem eFinity mreže i onlajn.

Program je sastavljen od različitih stilova i epoha džeza, u modernim aranžmanima studenata i profesora Katedre za džez i popularnu muziku. Uz Big bend nastupaju i vokalni solisti kao i vokalni ansambl, izvodeći aranžmane iz pera velikih majstora, kao što su Nelson Ridl, Mani Albam, Džim Meknili.

Katedra za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu je osnovana 2012. godine. Njeni članovi su Vladimir Nikolov (šef katedre), Aleksandar Cvetković (šef odseka), Luka lgnjatović, Dragan Ćalina, Vesna Petković, Novak Mijović, Vanja Kevrešan, Sava Miletić, lvan llić, Milan Nikolić i Anđelko Stupar. Kao gostujući profesori do sada su angažovani brojni istaknuti džez umetnici, među kojima su Džonatan Krajsberg, Mišel Hendriks, Simon Rihter, Kristin i lngrid Jensen, Imanuel Vilkins, Lejla Marsijal.

Dom omladine Beograda, kao institucija koja od 1971. godine organizuje Beogradski džez festival – najstariji i međunarodno najugledniji srpski džez festival, kontinuirano radi na promociji džez muzike kao umetničke forme i daje podršku srpskoj džez sceni, posebnu pažnju poklanjajući mladim talentima.

www.domomladine.org

Foto: Tanja Maksimov

Izvor: DOB

Related posts