Emma & Jimmy predstavljaju singl „Pod senkom oblaka“

Za šta se borimo ako ne gorimo?

Emma & Jimmy predstavljaju moćni singl „Pod senkom oblaka“ i video u režiji Bojane Janjić i najavljuju svoj prvi koncert u okviru Zumovanja 1. decembra.

https://www.youtube.com/watch?v=pRMGlqIjsxA
https://emmaandjimmy.bandcamp.com/track/pod-senkom-oblaka

Prvu pesmu tandem Ema i Džimi objavio je u decembru 2000. godine („Šta su leta„), a tri godine kasnije u svet ide pesma broj 4, „Pod senkom oblaka„. Vreme između Ema (Emilija Đorđević) ispunila je osvajanjem sveta sa KOIKOI i brojnim koncertima širom Evrope. Za to vreme Džimi (Nikola Mijušković) je sa Turbo Trans Turistima objavio nekoliko EP izdanja i singlova, svirao i par koncerata, ali i producirao više hit singlova. I da li nas je sve to pripremilo za „Pod senkom oblaka„? Teško, jer ko može da vas pripremi za pop-rok pesmu koja je u isto vreme hit, ekološki bunt, himna, nepristajanje na život kakav nam se nameće i poziv na reakciju? Dok se pesma menjala kroz brojne demo snimke, u jednom trenutku činilo nam se da je opis „Bilja Krstić i KOIKOI džemuju sa Oasis na Vembliju“ ima smisla… Šta vi mislite?

„Moram da priznam da je pesma nastala pre nekoliko godina kada sam bila u određenom stanju krize identiteta i u glavi mi se dešavao popriličan haos. Zapisana je u nekom toku misli i tako poprimila mantrični prizvuk, a onda smo Nikola i ja nalepili muziku na nju. Ostavljam drugima da je protumače i shvate onako kako osećaju,“ kaže Ema.

Video je kompletno delo (snimateljka, režija, montaža) Bojane Janjić, pesmu je snimio, miksovao i uradio master Petar Rudić u Studiju Destilerija u Borči, Ema je napisala stihove, a Ema i Džimi autori su muzike i aranžmana.

Prvi nastup tandema Emma & Jimmy, koji će za tu priliku na bini biti pojačan Olstar ekipom muzičara (KOIKOI, proto tip, Turbo Trans Turisti…), desiće se u petak 1. decembra u okviru festivala Zumovanje u Domu omladine Beograda. Pored njih u čast rođendana RadioAparata nastupiće i Bad Daughter, Dina Jashari i Bohemija.

Foto: Bojana Janjić

Izvor: Pop Depresija

Related posts