Šabačka grupa LU se pita „Da l’ iko misli na mene“

Posle debitantskog singla “Ne mogu ništa sam„, šabački trio LU predstalja pesmu broj dva u svojoj karijeri, „Da l‘ iko misli na mene”. Pesma je dostupna na svim digitalnim platformama, YouTube-u i bandcamp-u. Singl „Da l’ iko misli na mene“ je iz edicije Zeleni kačket, koja u okviru kolektiva Pop depresija-Kišobran-Anderklas promoviše mlade bendove i njihovu muziku. LU će biti specijalni gosti na promociji albuma proto tip „s ivice sanjanja“ zajedno sa grupom Sitzpinker u Amerikani Doma omladine Beograda 10. novembra. 

https://song.link/wcj09w4fdzjfg
https://popdepression.bandcamp.com/track/lu-da-l-iko-misli-na-mene

Pesma je snimana tokom proleća 2023. godine, u isto vreme kada je nastao i prvi singl, a za snimanje, miks, produkciju i pomoć oko aranžmana zadužen je bio Uroš Milkić u Down There Studiju na Novom Beogradu. 

Da l‘ iko misli na mene” je vapaj čoveka koji traži i želi ljubav i koji se ne miri sa stanjem u kojem se baš ništa ne dešava. Krik pevača i gitariste benda Ivana Bilana i stih „Da l’ ikad misliš na mene kad padne mrak / Na mene k’o na tebe ja“ udara u slepoočnicu i cepa crnilo svuda oko nas.

Početkom leta bend je sa Milkićem snimio dve trećine pesama koje su predviđene za debitantski album, a do kraja godine izaći će još jedan singl, pa sledi još jedan sešn u studiju i time bi trebalo da bude kompletirano snimanje. Album je planiran da izađe na proleće 2024. godine.

LU postoji od 2021. godine, a bend čine Mario Đurić (bas), Živorad Popović (bubnjevi) i Ivan Bilan (gitara i vokal). 

Zeleni kačket je radijska emisija nastala 2018. godine, a srce tima čine Kristina Milosavljević, Pavle Banjac i Mladen Ilić. Tokom proteklih godina su prešli put od organizovanja poetskih večeri, žurki, emitovanja emisija na RadioAparatu i Radio Bruškinu (2021), kreiranja ogranka ‘zeleni kačket drami’ (2022), do ZK lajv sešna (2023) i izdavačke aktivnosti.

https://open.spotify.com/track/6pXmoKjHpoIrwUDQawma0y
https://listen.tidal.com/track/320735471

https://www.deezer.com/track/2490805991_______________________

https://www.instagram.com/_lu_sbc/

https://www.facebook.com/lu.sbc21

Related posts