Program SKC-a za ponedeljak 18. 9. 2023. godine

18.00 mala sala
Ciklus predstavljanja fakulteta, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu
U želji da pomogne maturantima u izboru budućeg zanimanja, da podseti na važnost ulaganja u znanje i usavršavanje, Studentski kulturni centar već godinama je domaćin fakultetima Beogradskog Univerziteta. Biće prezentovane sve informacije o upisu, studiranju, studentskom životu i mogućnostima nakon završenih osnovnih, master ili doktorskih studija.

ponedeljak, 18. septembar u 19.00 velika sala
Koncertna promocija Internacionalnog časopisa za muziku „Novi zvuk“ povodom publikovanja 60. broja časopisa i 30. godišnjice od njegovog pokretanja
U koncertnom delu programa učestvuju članovi Ansambla za novu muziku „Gradilište”.

„Novi zvuk” je prvi domaći muzikološki časopis rangiran kao međunarodni časopis. Izlazi dva puta godišnje, na engleskom i srpskom jeziku, u štampanoj i elektronskoj formi. Glavni cilj časopisa jeste da promoviše i predstavi pre svega savremeno muzičko stvaralaštvo, kako u Srbiji, tako i izvan nje, kao i diskurs o tom stvaralaštvu – muzikološki, etnomuzikološki, analitički, filozofski, estetički, uključujući i studije medija, studije kulture… U doslednim nastojanjima da ostvari ovaj svoj cilj „Novi zvuk” je izrastao u „jedno od onih muzikoloških središta koja se karakterišu potrebnom razmenom informacija na internacionalnom nivou, iskustava i mnogostranog promišljanja kompleksne muzikološke problematike”, kako je to i zacrtano u uredničkoj noti njegovog prvog broja iz pera glavnog i odgovornog urednika prof. dr Mirjane Veselinović-Hofman.
„Novi zvuk” je pokrenut u Beogradu krajem 1992. godine, a njegov prvi broj je izašao 1993. godine. Od osnivanja pa do 1998. godine časopis je izdavao Savez organizacija kompozitora Jugoslavije (SOKOJ). Od 1998. do 2009. izdavač je bio Muzičko-informativni centar (MIC – SOKOJ), s tim što mu se kao izdavač brojeva 30 (II/2007), 31 (I/2008) i 32 (II/2008) priključila Katedra za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, koja 2009. godine u potpunosti preuzima ulogu izdavača.

Izvor: SKC

Related posts