Barutana otvara sedmu sezonu ovog vikenda

Publiku će zabavljati neki od najtraženijih lokalnih di-džejeva

Barutana, jedan od najpopularnijih letnjih klubova, koji je preko dve decenije okupljalište ljubitelja elektronskog i alternativnog zvuka, ponovo otvara svoja vrata ovog vikenda.

Sedma sezona kultne Barutane otvara se u petak 5. juna nastupima lokalnih di-džej heroja, kada će publiku na muzičko putovanje povesti: guru domaće techno scene, Marko Nastić, koji je tokom više od dvadeset godina uspešne internacionalne karijere objavio na stotine izdanja i imao na hiljade nastupa širom sveta; Andrew Meller, producent koji osvaja svetske top liste, kao i bine velikih festivala poput UNTOLD-a i Amsterdam Dance Event-a i koji je zahvaljujući remiksu pesme Born Slippy, jednog od najuticajnijih elektronskih bendova današnjice – Underworld, ostavio trag na globalnoj elektronskoj sceni; Vladimir Dragaš koji je u di-džejigu od davne ’95. godine, primarno se fokusirajući na psychedelic trance pravac, da bi se tokom godina pronašao u minimal i techno zvuku, okrećući se groove-u i atmosferičnim elementima elektronike i Kid Kimi koji propagira poseban muzički spektar, dok u svojim setovima eksperimentiše sa najrazličitijim žanrovima, a njegovi nastupi uvek su fuzija ambient-a, deep-a, dub-a, house-a i techno-a, dokazujući da di-džejing ne zna za granice.

Vikend otvaranja nastavlja se i sledeće večeri, te će u subotu 6. juna za muziku i dobru zabavu biti zaduženi: Marko Milosavljević, miljenik domaće klupske publike i strastveni kolekcionar ploča, čija pozamašna zbirka vinila ne poznaje vremenska i žanrovska ograničenja, pa se u njoj može naći svašta, od techno-a, house-a, disco-a, do soul-a, funk-a, boogie-ja; Ilija Djoković, jedan od lokalnih muzičkih talenata koji gradi veoma uspešnu internacionalnu karijeru, pošle godine postao član Drumcode familije i nesumnjivo je jedan od najboljih techno producenata sa naših prostora, a prošle godine našao se i na sedmom mestu najprodavanijih izvođača na Beatport-u i mladi Coeus, momak kojeg nazivaju draguljem srpske elektronske muzike, član je ugledne etikete Afterlife, dok njegovu muziku redovno vrte velikani kao što su Tale of UsAdriatique i Oliver Koletzki.

Od druge polovine devedesetih godina, u Barutani su se održali brojni muzički i kulturni događaji. Najlepša letnja pozornica, na Kalemegdanu, bila je domaćin nezaboravnim beogradskim žurkama i koncertima. Posle skoro decenijske pauze, svoja vrata ponovo je otvorila 2014. godine i u proteklih šest sezona, niz događaja ostali su urezani u sećanje mnogobrojnim posetiocima. U poslednjih nekoliko godina, na bini Barutane videli smo mnoge vodeće zvezde elektronske scene, među kojima su i Black Coffee, Hernan Cattaneo, CamelPhat, Mark Knight, Booka Shade, Nick Warren, John Digweed, Tiga, Silicon Soul, Dubfire, Darren Emerson, Gilles Peterson, Miss Kittin, Kollektiv Turmstrasse, Monika Kruse, Denis Sulta i mnoge druge, a uživali smo i u sjajnim koncertima stranih i domačih bendova i izvođača kao što su: Ministry, Soulfly, Triggerfinger, Gus Gus, Lajko Felix, Darko Rundek, SARS, Atheist Rap, Ničim izazvan, Mortal Kombat, Deca Loših Muzičara, Miško Plavi, Goribor, Marčelo, Iskaz, THCF.

Ulaznice za vikend otvaranje kluba Barutana dostupne su putem Cooltix platforme, po ceni od 800 dinara, dok je cena pojedinačne ulaznice 500 dinara.

FB event https://www.facebook.com/events/1368527596690130/

Barutana Season 7 / Opening Weekend https://youtu.be/ZnmHASLx77w 

Barutana Season 7 teaser https://www.youtube.com/watch?v=CgUqk8myXO0

Photo materijal i vizuali https://www.dropbox.com/sh/mk0tf3gopo4wbr9/AABvgsaV-NJFVjghMyLxuFhHa?dl=0

ULAZNICE:

Barutana Opening Weekend (2 days)

https://cooltix.rs/event/BarutanaOpeningWeekendSeason_7-5ed0dafee801fe00118a361d

Barutana Opening Day 1 https://cooltix.rs/event/BarutanaOpeningWeekendFriday_05_06-5ed0f975e801fe00118a3fdaBarutana Opening Day 2 https://cooltix.rs/event/BarutanaOpeningWeekendSatruday_06_06-5ed0fc47e801fe00118a4168

Izvor: Barutana

Related posts