Alt-rock bend „Vrpca“ objavili singl „Grad“

Tri godine nakon njihovog prethodnog izdanja “Oko Sfere”, grupa Vrpca singlom “Grad” najavljuje i predstojeći EP “Ne spotiči san”, koji se očekuje 14. juna-

Alt-rock bend Vrpca, dinamični kvartet iz Podgorice poznat po energičnim nastupima i društveno angažovanim tekstovima, sa ponosom najavljuje izdanje svog najnovijeg singla „Grad“.

Bend, koji čine Miloš Pejović (gitara), Braco Subotić (vokal), Vladimir Zaputović (bas gitara) i

Vilyen Salmanov (bubnjevi), prvi put je privukao pažnju široke javnosti svojim debi nastupom na Sea Rock Fest-u u Kotoru 2013. godine. Od tada, nastavili su da grade svoju reputaciju kroz nezaboravne nastupe na značajnim festivalima kao što su Garden Fest, Međunarodni festival alternativnog teatra, Podgorica Art Fest, Lake Fest, Rockam Dorćol, Rockstrictija i Zabjelo Culture Festival. Sa bogatom istorijom koja datira od osnivanja 2012. godine, Vrpca je stvorila jedinstvenu nišu na muzičkoj sceni, kombinujući alt-rock sa crossover i pop uticajima.

Putovanje Vrpce uključuje izdavanje nekoliko uticajnih singlova koji su prethodili njihovom

albumu „Oko sfere“, koji je lansiran u avgustu 2021. godine. Album, snimljen u studiju STIVI u Spužu i produciran od strane Stefana Pantovića, prikazuje jedinstveni zvuk benda — složen spoj alternativnog roka, obeležen značajnim tekstovima i prepoznatljivim muzičkim stilom.

U junu 2022. godine, Vrpca je proslavila deceniju svog muzičkog puta sa samostalnim

koncertom u velikoj sali KIC „Budo Tomović“, učvrstivši svoju vezu sa fanovima kroz promišljenu i upečatljivu muziku. Njihov rad nastavlja da rezonira, obraćajući se savremenim društvenim pitanjima jasnim autorskim glasom i dubokom estetskom senzibilnošću.

Novi singl „Grad“ istražuje teme urbanog identiteta i često zanemarene suštine gradske

sredine. Pesma kritikuje sistemski neuspeh da se prepoznaju i vrednuju intrinzični elementi

urbanog okruženja. Uprkos stalnim tranzicijama od ranog 21. veka, Vrpca naglašava otpornost i aktivno učešće u gradskom životu. Bend strastveno tvrdi da prava urbanost podrazumeva akciju i postojanost, a ne pasivnost.

„Grad“ je svedočanstvo nepokolebljive posvećenosti Vrpce svom zanatu i poruci. Muzika benda nastavlja da služi kao hronika vremena, nudeći duboku narativ o socio-kulturnim dinamikama savremenog života.

Kameru, režiju i scenario za video spot pesme “Grad” potpisuje Petar Radulović.

Foto: Vladimir Zaputović

Izvor: Lampshade Media

Related posts