Predstava „Kuća“ gostuje u Kanadi

Magija Zvezdara teatra ovog meseca će se preneti na scene u Kanadi, kroz gostovanje predstave „Kuća“ Nebojše Ilića. Komad koji je režirao Voja Brajović, 13. aprila gostuje u Torontu, a potom 15. aprila u Kičeneru.
Priču o tri generacije i dilemi da li ostati ili otići, traganju za kućom tamo ili ovde, pričaju nam Branimir Brstina u ulozi dede, Nebojša Ilić u ulozi oca, i Ivana Zečević u ulozi ćerke (unuke).
Osećanje „stranstvovanja“ sam želeo da pretočim u duhovitu priču o tri lika, iz tri generacije, u tri prostora i tri vremena. Likovi – mlada devojka, njen otac, i deda. Prostori – Toronto, Beograd, malo selo u Srbiji. Vremena – zima, proleće, jesen. Svi oni traže „Kuću“! – kaže pisac i glumac Nebojša Ilić.
Kanadska publika biće u prilici da predstavu pogleda na dve scene – u Pozorištu „Izabel Bader“ u Torontu, 13. aprila kao i u „Redžistri teatru“ u Kičeneru, 15. aprila.
Nakon 55 gostovanja naših predstava tokom prethodne godine, verujemo da će se i kroz ovo kanadsko stvoriti snažna povezanost između umetnika i publike, prikazivanjem jednog dela pozorišne umetnosti publici koja inače ne bi imala priliku da je vidi.
Ulaznice za oba izvođenja dostupne su na linku https://www.systementertainment.com/new/kuca/

Izvor: Zvezdara teatar

Related posts