Radionica animacija na 71. Martovskom festivalu

Martovski festival poziva mlade na besplatnu radionicu KAKO NAPRAVITI STOP MOTION ANIMIRANI FILM, koju vode Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi. Radionica će biti održana tokom trajanja 71. Martovskog festivala u Domu omladine Beograda, a zainteresovani za prijavu ne moraju imati prethodno iskustvo u animaciji.

Opis radionice:

Animacija je zabavna i odlična za kreiranje fiktivnih svetova u kojima je sve moguće. Međutim, kako otići korak dalje i iskoristiti ovaj skoro neograničeni potencijal tehnike da bi pričali o nekim temama iz realnog sveta za koje vi smatrate da su bitne?

U okviru radionice ubrzanim tempom prolazimo kroz sve faze kreiranja jednog animiranog stop motion filma, od ideje preko rada na storibordu do same animacije i postprodukcije. Dakle, rezultat je (veoma kratak) zajednički animirani film. Upoznajemo se sa osnovama stop motion animacije, programom Dragon Frame, eksperimentišemo sa upotrebom različitih materijala i intenzivno razgovaramo o tome kako vidimo svet oko nas.

Mesto i vreme održavanja radionice:  Dom omladine Beograda, 28-30. mart 2024. Neophodno je učesce tokom sva tri dana programa.

Ciljna grupa: Mladi uzrasta od 15 do 25 godina, nije neophodno prethodno predznanje ili iskustvo u animaciji.

Maksimalan broj polaznika: 12

Radionicu vode: Ana Nedeljković i Nikola Majdak mlađi

Rok za prijavu: 23. mart

Prijava za radionicu:Od podataka potrebno je poslati ime, prezime, koju školu i razred ili fakultet i godinu pohađate, broj mobilnog telefona i mejl adresu.

Prijave slati na adresu: milica.gavrilovic@domomladine.org 

Rok za prijavu: 23. mart 2024.

Biografije predavača:

Ana Nedeljković 

Diplomirala je i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se animiranim filmom, vizuelnom umetnošću i edukacijom.

Nikola Majdak

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, odsek za kameru.  Već 25 godina aktivan je kao nezavisni snimatelj, animator, reditelj i predavač.

Njihov prvi zajednički film “Rabbitland” (2013) na Berlinalu je nagrađen Kristalnim medvedom, prikazan je na preko sto festivala širom sveta, a osvojio je i brojne druge nagrade. Njihov drugi zajednički film “Neputovanja” (2018) takođe je prikazan na brojnim festivalima uključujuči Berlinale, Annecy i Sundance, kvalifikovan je za Oskara i nominovan za Annie nagradu. Njihov novi kratkometražni film “O novcu i sreći” (2022), posle premijere u Lokarnu, prikazuje se na brojnim međunarodnim festivalima. Trenutno rade na razvoju projekta za svoj prvi dugometražni animirani film “Novi Rabbitland”.

***********************

Martovski festival – 71. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, stalna manifestacija u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, biće održan od 26 do 30. marta 2024. godine u Domu omladine Beograda, koji je organizator i izvršni producent  događaja.

www.martovski.rs / www.domomladine.org

Izvor: DOB

Related posts