Nikola Čuturilo objavio novi album „Ljuti Jam (Live)“

Prošle godine u junu, Nikola Čuturilo je u Domu omladine publici pružio nezaboravan koncert, koji je umešno zabeležio Dejan Lalić, a mix i produkciju uradio Vlada Negovanović. Snimak od dvadeset pesama iz starog i novog opusa beogradskog gitariste i kantautora objavljen je digitalno i na duplom CD-u pod nazivom Ljuti Jam (Live)

Nakon velikog uspeha albuma Priče iz Depoa, koji je izašao posle devetogodišnje pauze gitariste i kantautora Nikole Čuturila, usledio je promotivni koncert u Domu omladine 3. juna prošle godine.

Ljuti Jam je moje prvo live izdanje i mnogo mu se radujem. Što sam stariji, živi nastupi su mi sve važniji i svaki sledeći donosi dragoceno iskustvo, neizmerno zadovoljstvo i sreću. To su jedini trenuci u vremenu u kojima zaboravljam na sve.
– kaže Nikola Čuturilo.

Na albumu se nalazi ukupno dvadeset pesama podeljenih u dva opsega, zapravo CD-a. Na prvom su uglavnom pesme starijeg opusa iz stvaralaštva Nikole Čuturila, dok se pesme sa albuma Priče iz Depoa nalaze na drugom.

Bez obzira koje muzičko polje istražuje u pesmama – grub, oštar zvuk gitare ili nežne balade punog srca, Nikola Čuturilo uspeva kao i uvek da izbegne zamke puke eksploatacije, čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja i time potvrdi poziciju autora koji već četiri decenije okupira srca, i umove sofisticirane publike rokenrola širom Balkana. Nikolu već godinama prate i vrsni muzičari koji su takodje učestvovali i na koncertu kao Goran Stojković – gitara i glas, Dejan Grujić – bas i glas, Darko Grujić – klavijature i glas, Blagoje Nedeljković – bubnjevi, Tamara Marković i Kristina Savić – prateći vokali.


Gosti na koncertu su bili Petar Miladinović – usna harmonika, Ivan Aleksijević – klavijature, Marko Đorđević – truba i Kristijan Mlačak na saksofonu.

Koncert je zabeležio Dejan lalić, a mix i produkciju je uradio Vladimir Negovanović.

Sve pesme napisao Nikola Čuturilo

osim muzike za „Beograde“:

Nikola Čuturilo/Dragi Jelić

i teksta za „Sanjam da je bolje“: Biserka Savić

Svirali i pevali:

Nikola Čuturilo – gitara i glas

Goran Stojković – gitara i glas

Dejan Grujić – bas i glas

Darko Grujić – klavijature i glas

Blagoje Nedeljković – bubnjevi

Tamara Marković – prateći glas

Kristina Savić – prateći glas


Gosti:

Petar Miladinović – usna harmonika

na disku 1-10, na disku 2-5

Ivan Aleksijević – klavijature

na disku 1-10, na disku 2-1

Marko Đorđević – truba

na disku 1- 6 i 10, na disku 2-4

Kristijan Mlačak – saksofon na disku 1-5 i 10

Snimatelj: Dejan Lalić

Mix i produkcija: Vladimir Negovanović

Fotografije: Nebojša Babić

Dizajn: Jakša i Jugoslav Vlahović

Fotografija (zadnja strana i CD): Jakša Vlahović

Izdavač: LAMPSHADE MEDIA

Izvor: Lampshade Media

Related posts