Kosmej objavio album „Mladi Mjesec Mixtape“

Kosmej – „Mladi Mjesec Mixtape“Trapula Records Veneranda kolektiv

Hvarski reper Kosmej je u četvrtak 20.04. objavio svoj debitantski konceptualni album „Mladi Mjesec Mixtape“. Na izdanju gostuje čak sedam repera, a naglasak je na lirici korištenjem mixa hvarskog i književnog govora. Obrađuje teme samoaktualizacije, prirodnih utjecaja, života u maloj sredini i stereotipa otočana i repera. Projekt je većim dijelom nastao kroz 2022. godinu u prostorijama hvarske utvrde Veneranda koja u posljednje vrijeme iznjedruje sve više glazbenih priča i kolektiva. Album je objavljen putem svih digitalnih servisa te se na njemu nalazi osam pjesama. Kosmej – pravog imena Ivan – Ruđer Boždar, poznatiji kao Ruđo izjavio je: „Morao sam snimit nešto. Dosta mi je već bilo slušat ove repere naše – ili plaču – ili se k**če!“

Svi koji izdvoje vrijeme čuti kako zvuči otočki rap ostat će iznenađeni količinom inovacija u stilskom izričaju te metrici teksta koja se podosta razlikuje od klasičnih rap izvođača s naših područja. Kosmeja karakteriziraju snažni, iskreni i originalni tekstovi praćeni zanimljivo složenim aranžmanima i glazbom. Album nije bio najavljen singlovima već je objavljen u formi albuma kako ga se i mora slušati jer je zaista jedna zaokružena priča i smislena cjelina. Producenti albuma su Vid Zaninović, Sandro Petrić te Ivan Brajković (br0jka) dok su za mastering zaslužni Filip Motovunski iz FM Masteringa, br0jka te Kruno Macola Licitar iz Red Recordsa.
LINKOVI: 

https://www.youtube.com/playlist?list=PL07MnVMK5r4Thb7jj0bwds8vZWwz-taWL (FULL ALBUM)

https://open.spotify.com/album/6KtZVy0R4thgtNy4SWXSfR?si=fn0LrpBdTV2pfK_cVAWW8A&utm_source=whatsapp&dd=1&nd=1(FULL ALBUM)

Related posts