Promocija „109 pletenica“ Jovane Kešanski u KCZR

U ponedeljak 24. aprila u 19 časova u zrenjaninskom Kulturnom centru svoju zbirku priča “109 pletenica” predstaviće autorka Jovana Kešanski koja je javnosti poznata kao dugogodišnja kolumnistkinja portala “Luftika” i “Lola”. Prvu zbirku priča “109 pletenica” objavila je oktobra 2020. godine uz pomoć kompanije “Dijamant” za čiji je blog “Dobro jutro” pisala dve godine. Knjiga je trenutno u šestom izdanju. Potpisala je i ugovor sa švedskom izdavačkom kućom “Storytel”, koja je uradila audio-izdanje knjige. Moderator: Maja Pandurov

O knjizi autorka navodi sledeće:

-“Knjiga je rezultat sopstvenog preispitivanja, ljudi oko mene, ovih blizu i onih daleko, nekih odluka koje su možda mogle da budu drugačije, nekih odluka za koje nisam imala petlju, nekih snova koje sam bacila u ćošak da čekaju. Sve to sam stavila u jedan deo knjige”, kaže Kešanski, otkrivajući posle dužeg vremena zašto knjiga nosi naziv “109 pletenica”.

-“Zato što se ja stalno upetljavam, ponekad je to do zaustavljanja krvi. Ponekad se upetljavam zbog drugih, ponekad zbog sebe. Svi se mi upetljavamo očekivanjima, strahovima, nadama, brigama, analizama i svima nam treba raspetljavanje, ako ne skroz onda bar da olabavimo te pletenice i pustimo krv da normalno cirkuliše da ne bismo umrli. Ova knjiga su moje (a mahom i tuđe) pletenice i pokušaj da ih olabavim na 109 načina.”

Kraći zapis o autorki

Jovana Kešanski rođena je 30. avgusta 1980. godine u Bačkoj Palanci gde je završila Gimnaziju, a potom u Beogradu Fakultet političkih nauka. Udata je i majka je sedmogodišnje Srne. Živi u Čelarevu. Hrabri se rečenicom iz svoje knjige: “Život je film i ovo je odlična uloga”.

Izvor: KCZR

Related posts