Đorđo Damjanić održaće koncert u Beogradskoj filharmoniji

Multiversity Dicoveries: GIORGIO DAMJANIC

Četvrtak, 20. april u 20h

Sala Beogradske Filharmonije

Multikultivatora ima čast da, povodom obeležavanja 20 godina od osnivanja i svog prvog koncerta,  predstavi koncertni serijal „Multiversity Discoveries“. Italijanski trombonista srpskog porekla Đorđo Damjanić (Giorgio Damjanic) održaće koncert sa pijanistom Vukom Božilovićem u četvrtak 20. aprila u sali Beogradske filharmonije sa početkom u 20 časova

Kroz svoju platformu za savremeno muzičko obrazovanje „Multiverzitet“ organizacija Multikultivator sarađuje sa brojnim ustanovama, formalnim i neformalnim grupama i pojedincima iz svih krajeva sveta koji se bave selekcijom i profesionalnim usavršavanjem muzičkih talenata. Program „Multiversity Discoveries“ pokrenut je sa željom da svoja otkrića, mlade muzičare koji tek treba da zablistaju u punom sjaju, podeli sa koncertnom publikom i širom javnošću. 

Đorđo Damjanić (2002.) započeo je svoje muzičko obrazovanje kao pijanista kada je imao 6 godina. Kao srednjoškolac otkriva svoju novu strast – trombon! Po završetku srednje škole usavršavanje nastavlja na Muzičkom konzervatorijumu u Peruđi i svom novom instrumentu. Nastupao na brojnim koncertima sa školskim orkestrom, koji je 2018. godine osvojio prvu nagradu na prestižnom takmičenju u „Teatro di San Carlo“ u Napulju, kao i sa orkestrom mladih iz Asisija (Orchestra Giovanile di Assisi). Trenutno nastupa kao prvi trombon omladinskog orkestra regije Umbrija (Orchestra Giovanile Regionale Umbria).

Student je druge godine na „Conservatorio Casella L’Aquila“ u klasi profesora Alda Katerine (Aldo Caterina). Od početka 2023. godine Đorđo je nastupio na dva koncerta sa kamernim orkestrom grada Peruđa (Orchestra da Camera di Perugia). Učestvovao je i u snimanju muzike za italijansku TV seriju „M” sa duvačkim orkestrom Ferentino, sa kojim će objaviti i CD. Brojni majstorski časovi sa nekim od najzčajnijih trombonista omogućili su Đorđu da svoj instrument sagleda iz različitih perspektiva i da već kao student potraži svoj izraz i ton. 

Na koncertu u sali Beogradske filharmonije povešće vas na put kroz različite stilove i prikazati širok spektar mogućnosti instrumenta koji svira. Nastupiće sa pijanistom Vukom Božilovićem – još jednim otkrićem Multiverziteta. Vuk Božilović (1993.) jedan je od najtalentovanijih pijanista svoje generacije. Sarađivao je sa renomiranim profesorima i pijanistima iz Srbije i inostranstva. Osnovne i Master studije završio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi pijanistkinje i profesorke Lidije Stanković, a 2020. godine stekao je i Master diplomu na “College of Chinese and ASEAN Arts” u Кini u klasi renomiranog ruskog profesora i pijaniste Pavela Rajkerusa. Na takmičenju “The first LSH Aisa Piano Competition“ u oktobru 2018. godine u Кini, osvojio je prvo mesto među 500 izvođača iz celog sveta.

Nastupao je na koncertima i takmičenjima, kako u svim renomiranim koncertnim salama u Beogradu, tako i u većim koncertnim salama širom zemlje i inostranstva.

Ulaznice za koncert dostupne su preko prodajne mreže Tickets.rs po ceni od 1,000.00 dinara. 

Giorgio je dostupan za online intervjue i izjave, kao i za gostovanja i najave uživo 18, 19 i 20 aprila. 

Izvor: Multikultivator

Related posts