Sledeće nedelje u CK13


Pozivamo vas da sledeću celu nedelje provedete u CK13! 🙂

Nedelju počinjemo programom Art bioskopa CK13, a nastavljamo sa rođendanskim programom povodom 16 godina od osnivanja Crne kuće!

Ponedeljak-Utorak-Sreda (10-11-12 april) – ART BIOSKOP CK13 – “ŽENE U FABRIKAMA“

Art bioskop CK13 vas poziva na ciklus filmova pod nazivom “Žene u fabrikama” u okviru kog će biti prikazana ostvarenja troje važnih evropskih autora. Radi se o filmovima koji u svom angažmanu nisu toliko bučni, bilo da je reč o temi feminizma ili problemima industrijalizacije i radničke klase, ali koji kao zajedničku nit imaju žene-radnice kao glavne junakinje i fabrički milje kao egzistencijalni-dramski kontekst.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Ponedeljak, 10. april, 20č
Dancer in the Dark / Ples u tami (2000)

Fon Trirov nekonvencionali mjuzikl sa čuvenom islandskom pevačicom Bjork u glavnoj ulozi, donosi nam priču o Selmi, imigrantkinji iz Češke koja dolazi u državu Vašington kako bi radila u fabrici i tako obezbedila novac za sinovljevu operaciju očiju. Međutim, vremenom i sama počinje da slepi…

Utorak, 11. april 20č
Adoption / Usvajanje (1975)

Ovo ostvarenje, ovenčano Zlatnim medvedom u Berlinu, predstavlja vrhunac u stvaralaštvu Marte Mesaroš – “mađarske Anjes Varde” i portretiše sredovečnu Katu, udovicu zaposlenu u fabrici za obradu drveta, koja silno želi dete sa svojim oženjenim kolegom. Stvari se menjaju kada upozna Anu – devojčicu iz obližnjeg popravnog doma.

Sreda, 12. april 20č
The Match Factory Girl / Devojka iz fabrike šibica (1990)

Iris baš neće u životu: radi zamarajući posao u fabrici, konstantno je pod nadzorom roditelja koji joj uzimaju novac, nije popularna među momcima, ali jedan susret u njoj budi nešto što niko nije očekivao. Aki Kaurismaki, velikan finske kinematografije u prepoznatljivom hladnom minimalizmu servira nam još jednu zabavnu crnu komediju.

Četvrtak – Petak – Subota (13-14-15 april) – CK13 ROĐENDANSKI PROGRAM

Pozivamo vas da zajedno proslavimo 16 godina postojanja Crne kuće – 16 godina zajedničkog osnaživanja, udruživanja i organizovanja, kreativnog mišljenja i stvaranja boljeg i drugačijeg sveta!

Četvrtak, 13.4.2023.

19č – Tribina: Predstavljanje Inicijative za slobodne prostore

21č – кул.т žurka

Petak, 14.4.2023

19č – Zajednička veganska večera

21č – Koncert: Lepša Brena + Ibar

Subota, 15. 4. 2023.

20č – Zajednička veganska večera + Koncert: Parnepar + Fiskalni račun + Reflections of Internal Rain

više o programu

Izvor: CK13

Related posts