Koncerti Alice in WonderBand u Novom Sadu i Beogradu

Koncert i promocija albuma 

Alice in WonderBand: „RikaTaka: New Balkan Rhythm”

Domaći sastav Alice in WonderBand održaće promotivnu turneju povodom novog albuma „RikaTaka: New Balkan Rhythm”, koji je 4. novembra objavila ugledna nemačka kuća „CPL-Music”. 

Koncerti će u aprilu biti organizovani u 

Novom Sadu, u Bulevar Books, 12. aprila

Zagrebu u Kulturnom centru Mesnička, 14. aprila

Beogradu, u Dorćol Platz-u, 19. aprila.

Koncerti u Novom Sadu i Beogradu su u sklopu crowdfunding kampanje za drugi festival telesne muzike Novi balkanski ritam u Sremskim Karlovcima u avgustu. Kampanja traje do 25. aprila na pratformi Dobri dabar.

Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Na svom debi albumu „RikaTaka: New Balkan Rhythm” duo Alice in WonderBand slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu. Vodeći publiku na putovanje Balkanom, dvojac se ne boji novih zvukova. S muzičkom tradicijom Balkana spajaju se, tako, akustični zvuci tela kao instrumenta, pri čemu narodne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Kosova, pa čak i Mađarske, bude radoznalost za bogatu muzičku tradiciju regije.

Album se našao na sedmom mestu decembarske liste i osamnaestom januarske prestižnog panela World Music Charts Europe i desetom mestu Balkan World Music Chart.

Alice in WonderBand su: Ana Vrbaški (glas, telesne perkusije) i Marko Dinjaški (telesne perkusije, glas, didžeridu, bubnjevi). Njihov koncertni nastup podrazumeva i organski upliv semplova, pažljivo pripremanih u studijskim uslovima. 

IZ MEDIJA…

Ističući glas i ritam, Ana i Marko nas efektnim aranžmanima i izvođenjem vraćaju u davnu prošlost, kada su to bila osnovna sredstva za izražavanje muzikom. Iznenađujuće, takav svedeniji zvučni izraz stvara i efekat pomerenog, drugačijeg, avangardnog, čak i savremenog.

Nikola Glavinić, MICS

Neumitnom žestinom, duo Alice in VonderBand iz Srbije predstavlja zanimljivu mešavinu stilova. Uz telesne perkusije i uglavnom akustične instrumente, razvija se uzbudljiv plesni zvuk… Opseg zvučnih slika je izuzetno zanimljiv i nudi mnogo prostora za otkrivanje isprepletenih tonova i zvukova.

Mihael Brinkšulte, Der Hoerspiegel

„Podižem svoj zamišljeni šešir, način na koji su spojili vokal i raznolike ritmove izvučene iz instrumenata tela (i minimalnu instrumentalnu pratnju), ovo je zaista novi zvuk u balkanskoj muzici sveta.”

Galgóczi Tamás, ekultura.hu

To što ovaj duo proslavlja i predstavlja na bini je grandiozno. To čine toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina. Stvaraju zvuk koji pokreće, pa makar bio proizveden samo trenjem ruke o ruku. To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.

Peter Kes, Süddeutsche Zeitung, Minhen

. . .

Pratite Alice in WonderBand ovde

Alice in WonderBand YouTube kanal

Zvanični spotovi na YouTube kanalu:

Ergen Dedo

Mesečinka

Uči me, majko, karaj me

Multilink:

https://bfan.link/rikataka

Foto: Alisa Dinjaški

Izvor: Otvoreni krug

Related posts