Izašao „UK Grim“ notingemskog dvojca sleaford Mods

Sa velikim zadovoljstvom Sleaford Mods danas objavljuje svoj novi, dvanaesti album,

„UK GRIM“ za izdavačku kuću Rough Trade Records. Album je dostupan na crnom standardnom LP-u / belom LP-u i srebrnom specijalnom LP-u, a takođe na CD-u i kaseti. Poslednja tri albuma Sleaford Moda bila su svrstana u prvih deset na britanskoj top-listi, dok se njihov poslednji album “Spare Ribs” našao čak medju prvih pet.

Do sada najprijatnije izdanje dvojca iz Notingema (Nottingham), UK GRIM dvanaesti po redu album mudar je, ali hitan pogled na život, svakodnevnicu i surovu stvarnost našeg doba,-  i veoma prikladan za đuskanje. Vodeći singl i istoimena naslovna pesma ‘UK GRIM’ nastavlja neverovatnu sposobnost Sleaford Mods da prozovu naše vreme gromkim gnevom, inovativnom elektronikom i vizuelnom umetnošću. Minimalni, ali impresivni ritmovi pesme dodaju fizičku snagu njihovom uvek pronicljivom pogledu na društvo. Ovo je muzika za telo i um.

Spot za glavnu numeru ‘UK GRIM’režirao je britanski umetnik kolaža i satiričar Christopher Spence, poznatiji kao Cold War Steve, koji je napravio seriju originalni, neobuzdanih, ali satiričnih umetničkih dela. Ovo je njegov debitantski muzički spot i debitantska animacija. Prethodno je ilustrovao naslovnicu za Time Magazine & The New Statesman.,

Album „UK GRIM“ iskren je zvuk sadašnjice, ne samo u smislu ideja i problema na koje prizivaju snažne reči Džejsona Vilijamsona (Jason Williamson), već i zahvaljujući inovativnoj i impresivnoj produkciji Endrua Ferna (Andrew Fern) . Na ovom izdanju par je sarađivao na pesmama sa kreativnim moćnicima Jane’s Addiction. , Perijem Farelom (Perry Farrell) i Dejvom Navarom (Dave Navarro), ali i sa Florens Šo (Florence Shaw), izrazitim i vitalnim glasom u srcu britanskog benda Dry Cleaning.

Govoreći o silama koje su pokrenule poetski protest u srcu ove ploče, kao što su njihovi muzički preci poput The Clash ili The Jam, Sleaford Mods otkrivaju da je zgražavanje koje osećaju, potcrtano ljubavlju prema ljudima i mestima oko sebe, što čini ‘UK GRIM’ koliko proslavu pojedinaca i idealista, toliko i napad na vladajuće klase koje sa sve većim očajem slede svoje sebične ciljeve.

„Možda smo ponosni na zemlju. Možda smo ponosni što smo Englezi“, objašnjava Vilijamson. „Možda sam ponosan na užasne sive ulice i usrano vreme i glupu modu u koju ulažem. Samo što Englezi na koje smo ponosni nisu apsolutno ništa poput Engleza koje vlasti žele da pokušaju da promovišu. ”

Ljut, ali vešt, inovativan, ali sa instinktivnom energijom koja neodoljivo pokreće tela i umove, „UK GRIM“ je eruditivna elektronska vizija koja se zaista bavi vremenima koja su bila sve samo ne „presedan“.

Izvor: Lampshade media

Foto: Ewan Spencer

Related posts