Biljana Crvenković dobitnica Nagrade „Pavle Vasić“

Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za Nagradu Pavle Vasić koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2022. godine.

Konkurs je bio otvoren od 16. januara do 01. februara 2023. godine.

Na osnovu konkursnog materijala, Žiri u sastavu dr Mirjana Gligorijević Maksimović, predsednica Žirija, mr Bojana Popović i prof. dr Milan Popadić jednoglasno je doneo odluku da Nagradu Pavle Vasić za 2022. godinu dodeli Biljani Crvenković za studijski katalog izložbe Na staklenom putu: umetnost stakla i reprezentacija u Srbiji 1850-1950, izdavač: Muzej primenjene umetnosti, Beograd, 2022.Nagrada Žirija se dodeljuje u ponedeljak, 13. marta. 2023. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac, 29/1 .

Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture Republike Srbije.Opširnije na strani: http://www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm

Izvor: ULUPUDS

Related posts