Mitsko Biće i Kineski Restoran objavili spot za pesmu Daleko

Jovan Ilić, koji se krije iza alijasa Mitsko Biće predstavlja već četvrti singl sa predstojećeg kolaborativnog EP izdanja. On je rođen u Beogradu 2001. godine, završio je Srednju školu za dizajn, a nakon toga upisuje Filmsku i televizijsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon nastupanja u nekoliko bendova, 2020. godine osniva novi projekat pod nazivom Mitsko Biće. Kao predgrupa je svirao Velikom preziru u klubu Drugstore ove godine. Jovanova najveća interesovanja su uglavnom vezana za muziku, spotove ali i dokumentarni film.

Koautor i ove numere “Daleko” sa zajedničkog EP izdanja, “Tužne pesme u slatko kiselom sosu”, je Ognjen Bošković (aka Kineski Restoran) iz Beograda. Školovao se u X gimnaziji na bilingvalnom jezičkom smeru, a posle upisao Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Od malih nogu je težio ka vizuelnim umetnostima i svakom drugom vidu kreativnog izražavanja. Ognjen se bavi grafičkim dizajnom, ilustracijom, kao i naravno muzikom. Projekat Kineski Restoran osnovao je 2020. godine zajedno sa Reljom Popovićem – gitaristom mladog hardkor benda Neven. „Volim da crtam i nemam život“, rekao je Ognjen u nekom trenutku u svom životu i to je glavna rečenica kojom bira da se predstavi. Produkciju numere je radio Andrej Mladenovic, a Boris Milanović aranžman.

Spot za numeru “Daleko” možete pogledati na linku ovde: https://youtu.be/7piL2plQs4I, režiju potpisuje sam Jovan Ilić, dok je DOP bio Nikola Saljek. Spot je sniman starim blackberry telefonom iz 2000-ih. Koncept spota predstavlja spontani dokumentarni materijal jednog ljubavnog para. U kontrastu sa konceptom pesme koja govori o udaljenosti, sadrzaj spota predstavlja bliskost, kako bi tu udaljenost predstavio sto znacajnijom.

Foto: Strahinja Vukić

Izvor: Kontra

Related posts