Predstavljanje romana „Dignuto sidro“ Rastislave Šejić

Predstavljenje romana „Dignuto sidro“ Rastislave Šejić u Srpskom književnom društvu, Francuska 7, u četvrtak, 23. 2. 2023. u 19:00.

O knjizi razgovaraju:
– ️Rastislava Šejić, autorka
– ️dr Igor Perišić, književni kritičar
– ️Aleksandar Dunđerin, pisac i kritičar
– ️Marina Mirković, urednica
– ️Pavle Ćosić, moderator

Epistolarni roman sa pedigreom

Dignuto sidro je epistolarni roman pisan u formi bogate imejl prepiske između Ljudmile, spisateljke koja se privremeno nalazi u Budimpešti, i Vladimira, glumca i člana plesne trupe u Beogradu. Ona je u Mađarskoj na mršavoj stipendiji i piše svoj drugi roman, a on je zvezda u usponu alterantivne glumačke scene. Na jednoj ravni pratimo razvoj njihove intelektualne i emotivne veze, kroz sve čari i zamke modernog života. Na drugoj ravni pratimo u odlomcima razvoj njenog književnog dela – o otkrivanju porodične sage kroz četiri generacije predratnih beogradskih trgovaca i industrijalaca. Na trećoj ravni ispreda se priča o životu i porodičnoj tradiciji Budimpešte, kroz građansku porodicu, čiji je zet naše gore list, u kojoj junakinja povremeno prijateljski čuva decu. Kao putopisnu epizodu delimo iskustvo turneje pozorišne trupe po gradovima regiona i interakciju glavnih junaka koji dele iskustvo bekstejdža. U organski postavljenoj paralelnoj radnji idemo na još nivoa i platformi, ali se zadržavamo na ljudima, složenim i snažnim ličnostima različitih epoha, građanima sveta, koji preokreću tokove radnje i istorije, lične i opšte, pre svega intelektualno uzbudljive.

Više o romanu, s mišljenjem recenzenata i čitalaca na: http://wdoyouw.org/what/201edignuto-sidro201c-rastislave-sejic-pred-citaocima

Izvor: Šta hoćeš

Related posts