Uskoro beogradska premijera predstave „Čeznem da vam kažem“

KABARETSKA PREDSTAVA „ČEZNEM DA VAM KAŽEM“
igra Milorad Dajmanović, prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta
Učestvuju:
Nataša Radovanović, sopran, stalna članica Opere Narodnog pozorišta u Beogradu
Pavle Joksimović, klavirska pratnja
Specijalni gosti: Mina Lazarević, Dragana Mićalović, Iva Štrljić i Stevan Piale
Beogradska premijera zakazana je za 27. februar u Teatru Vuk

Poetsko muzički kabare „Čeznem da vam kažem“ rodio se kao želja da se na duhovit, autoironičan i prijemčiv način publika seti i oživi sećanja na neka druga vremena, kojih se uglavnom sećamo sa setom.
Prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Damjanović, provešće publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Svaka od celina, upotpunjena je poezijom, koja je na neki način obeležila periode o kojima će glumac govoriti, ali i najvažnijim pesmama, koje predstavljaju bisere srpske poezije.
Program ovog kabarea, pored njegove centralne priče, prati anđeoski glas Nataše Radovanović, soprana Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koja će pevati pop, evergrin i džez pesme koje su obeležile sve generacije.
„Čeznem da vam kažem“, je duhovito, zanimljivo i emotivno putovanje kroz ono što jesmo, ono što su naši roditelji i ljudi oko nas. Priča svih nas, ispričana i otpevana kroz reči onih na koje smo najviše ponosni kao što su Vasko Popa, Desanka Maksimović, Jovan Dučić, Miroslav Antić…
Beogradska premijera će bii dvdesetdeveto igranje ovog kabarea. Prikazan je već pred prepunim salama pozorišta i Domova kulture od Vršca, Niša, preko Lazaarevca ,Guče, Mladenovca, Nove Varoši, Priboja pa sve do Pljevalja i Nikšića.
Posle beogradske premijere, nastavljamo, Novosadska svečana premijera 1.marta u 20 sati u Srpskom narodnom pozorištu, 6.marta Foča, 7.marta Ub, 24.marta Čačak, 27.marta Beograd Teatar Vuk,prva repriza, 19.april Gornji Milanovac.

Related posts