Izložba „Deset muzičkih minuta“ Anđelka Vasiljevića u SKC-u

SREĆNA GALERIJA Studentskog kulturnog centra Beograd ima čast da pozove Vas i Vaše prijatelje na otvaranje izložbe fotografija ANĐELKA VASILjEVIĆA „DESET MUZIČKIH MINUTA“, u ponedeljak 13. februara 2023. u 19.00 časova.

Izložba će biti postavljena do 27. februara 2023. god.

Radno vreme Srećne galerije SKC-a: ponedeljak – petak 8.00 – 20.00 / subota 8.00 – 15.00
13 – 27. FEBRUAR 2023.
ANĐELKO VASILjEVIĆ,
„DESET MUZIČKIH MINUTA“, izložba fotografija

Anđelko Vasiljević je rođen u Beogradu 1955. godine gde živi i radi. Stalno je zaposlen u dnevnom listu „Politika”. Fotografijom se bavi dugi niz godina i pored objavljivanja radova u matičnoj redakciji objavljuje svoje fotografije i u raznim nedeljnicima i informativnim veb sajtovima. Fotografije su mu objavljivane na mnogim naslovnim stranama knjiga, magazina, plakata, CD-ova i raznih publikacija. Svoje fotografije je izlagao na više grupnih i samostalnih fotoizložbi u gradovima Srbije i inostranstv: Beogradu, Požarevcu, Šapcu, Smederevu, Vlasotincu, Novom Sadu, Puli, itd.
Dobitnik je više nagrada od kojih izdvajamo: Godišnja nagrada Udruženja novinara Srbije za fotografiju; Nagrada novinske agencije „Beta”; Nagrada Međunarodnog festivala „Interfer” za društveno angažovanu fotoreportažu; Nagrada „Interfer” za sportsku fotoreportažu; Nagrada za fotografiju na temu „April u Beogradu”; Nagrada Radio Beograda za objavljene fotografije na sajtu „RTS”; Grand Prix na međunarodnom foto konkursu „Srbija danas”, itd.
„Ova fotoizložba pod nazivom „Deset muzičkih minuta” predstavlja deo fotografija nastalih na snimanju koncerata za dnevni list „Politika”. Sam naziv fotoizložbe je uslovljen ograničenim vremenom snimanja koncerata raznih izvođača ili grupa a to je, u stvari, dozvola za fotoreportere na početku koncerta i odnosi se samo na tri njihove pesme ili nekih početnih deset minuta koncetra. To ograničeno vreme predstavlja fotoreporterima i snimateljima veliku teškoću za rad ali i izazov da što bolje snimite umetnike u tako kratkom vremenu.

Izvor: SKC

Related posts