Počele prijave za Festival amaterskih pozorišta „Kulisa“

Poštovani prijatelji,
Bliži nam se Kulisa! Dani kada Studentski kulturni centar Kragujevac postaje mesto susreta zaljubljenika u pozorišnu umetnost i brojnih aktera amaterske pozorišne scene Srbije i regiona.
Kao i prethodnih godina, želja nam je da publici predstavimo neka od najboljih amaterskih i akademskih teatarskih ostvarenja, kao i da:
– podstičemo masovnost, kvalitet i kontinuitet produkcije pozorišnog amaterizma u regionu;
– utičemo na razmenu iskustava i kreativnih impulsa, podstičemo okupljanje pozorišnih entuzijasta i tako kreiramo atmosferu u kojoj će se razmenjivati misli, ideje i planovi o razvojnim putevima pozorišnog amaterizma;
– utičemo na repertoarsku politiku pozorišnih ansambala, koja će najbolje odražavati kulturne tekovine regiona i pratiti dostignuća domaće i svetske dramske književnosti i pozorišnog života.

Festival je takmičarskog karaktera i planiran je za period od 16. do 19. marta 2023. godine.
Ukoliko ste zainteresovani za učešće na festivalu, neophodno je da najkasnije do 20. februara popunite prijavu na linku https://forms.gle/g3WaHcraTd1cD2a7A. U okviru prijave nalazi se i deo u kom je potrebno dostaviti link ka video-snimku predstave, a veoma je važno da glumačka postava predstave prikazane na snimku bude planirana i za samo potencijalno izvođenje na festivalu, uz maksimalni izuzetak do dve alternacije.
Selektor festivala, reditelj Dragan Jakovljević i Savet festivala odlučiće o Vašem učešću i o svojoj odluci obavestiti Vas najkasnije do 23. februara.
Na festivalu može da učestvuje najviše 8 predstava koje će se takmičiti za nagrade, a predstave će ocenjivati dva žirija:
– stručni žiri u sastavu od tri člana, tri eminentna predstavnika pozorišne i filmske umetnosti;
– žiri učesnika, koji će sačinjavati po jedan član iz svakog ansambla. To znači da će ti članovi imati obavezu da prate sve predstave, a troškove njihovog smeštaja i ishrane snosiće organizator festivala.


Troškove puta snosi učesnik festivala, a troškove ishrane i sve ostale troškove snosi organizator, SKC Kragujevac.
Sve dodatne informacije možete dobiti putem imejl adresa – jelena@skckg.com i goca@skckg.com.
Kontakt telefoni:
034/336-122 – SKC Kragujevac, Gordana Komarica, organizator programa SKC-a
063/712-64-68 – Jelena Krstić, urednik programa amaterskih delatnosti SKC-a
Studentski kulturni centar Kragujevac
v.d. direktor
Ivana Maraš Jovanović

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts