Izložba Anje Preradović „Introspekcija“ u KCZR

IZLOŽBA ANjE PRERADOVIĆ – „INTROSPEKCIJA“

-Kulturni centar Zrenjanina od 9. do 21. februara

Izložba Anje Preradović „Introspekcija“ otvara se u salonu Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 9. februara u 18 časova. Do 21. februara, publici se predstavljaju radovi ove likovne umetnice, mlađe generacije, koji su nastali u periodu od 2021-2022. godine. Postavku čini 14 slika i dva video rada odnosno ulja na platnu, slike rađene u akvarel tehnici, video radovi i dve slike u izradi. Izložba je sastavljena od tri celine. Za prvu celinu autorka je koristila sliku kao medij za prikaz procesa introspekcije u kojem je kroz autoportrete vršila proces posmatranja sebe i svojih mentalnih stanja i doživljaja. Izloženi akvareli biće iz serijala „Muve“ dok video radovi čine celinu pod nazivom „Transformacija misli“.

-Kraći biografski zapis

Anja Preradović, rođena je 1999. godine u Novom Sadu. Završava srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“, na smeru likovni tehničar. Akademiju umetnosti na Novosadskom univerzitetu upisuje 2019. godine, u klasi profesora Dragana Matića.

  1. godine osvaja nagradu za kolekciju fotografija u Foto kino i video savezu Vojvodine, zatim 2016. godine osvaja prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju na Omladinskoj izložbi „Ivanovo 2016.“

Dosadašnje izložbe

-Samostalna izložba „Introspekcija“ 2022.

-Kolektivna izložba EXP projekat studenata Akademije umetnosti pod nazivom „San“.

-Učestvuje u projektu „Virtuelne niti“ u organizaciji Ateljea 61 (2022), zatim u projektu „Razlike“ (2022). Takođe, uzima učešće u projektu „Otići ili ostati“ u organizaciji Bel Art galerije i izlaže (umetničku) zastavu na trgu jarbola u Novom Sadu (2022).

-2022. godine održava prvu samostalno izložbu u Studentskom kulturnom centru Novi Sad.

Izvor: KCZR

Related posts