Počinje 2. „Make Vojvodina Emo Again“ festival

Make Vojvodina Emo Again – Subota 4. februar @ Crna Kuća (CK13), Novi Sad

Ove subote će se u Novosadskoj Crnoj Kući (CK13) održati drugi po redu „Make Vojvodina Emo Again“ festival – koncept iza ovog naslova jeste da se publici prezentuju bendovi koji sa sobom nose prizvuk emo (ili emocore) zvuka koji se razvio iz hardcore scene još sredinom ’80 sa bendovima poput Rites of Spring i Embrace.
Takođe, ovo je savršena prilika da se prikaže šarenolikost i sam razvitak žanra kroz različite dekade s obzirom da ni jedan od 4 benda ne zvuči nalik jedan drugom, a organizator ove svirke je svima poznata ekipa iz Rebuild Collective koja već više od 10+ godina realizuje hardcore/punk koncerte u Novom Sadu – cena ulaznice će iznositi 500 dinara.

MVEA 02.png

Na svirci će kao domaćini nastupiti lokalni trio see it my way sa izuzetno pevljivim i melodičnim acoustic/piano aranžmanima – iza sebe imaju EP „111“ sa gomilom singlova u svom katalogu, a trenutno su u procesu snimanja novog izdanja čiji ćemo materijal premijerno čuti ove subote. Zatim ćemo slušati ekipu iz Beogradskog post-hardcore sastava The Phonerings – ono što posebno ističe ovu ekipu jeste eksperimentacija u zvuku i mogućnost da napišu hit koliko na engleskom toliko i na maternjem jeziku – bend iza sebe ima spilt sa pop punk veteranima The Shoplifters „Reach The Coast“ i album „Osam pesama“ izbačen 2016. godine. Druga dva benda koja će se priključiti ovom lineup-u su hravatski drown Iz Karlovca koji nam sa sobom donose više shoegaze/grunge elemente – prvi demo iz 2020. možete preslušati na njihovoj bandcamp stranici, kao i čakovečki Dead Dog Summer. Svi članovi benda su bili aktivni na sceni u prvoj polovini 2000-ih u raznim čakovečkim i zagrebačkim bendovima (Nikad, The Farewell Reason, Senata Fox, Implicite, Youth Against), a DDS predstavlja njihov veliki povratak – u septembru 2022. izbacuju prvi album za Geenger Records pod nazivom „A Place of Someday“.

see it my way.jpg

see it my way

drown.jpg

drown

dead dog summer.jpg

Dead Dog Summer 

the phonerings.jpg

The Phonerings

Related posts