Boozter objavio novi spot „Retribution“

Ovih dana je objavljen novi spot “Retribution” benda Boozter. Boozter je rock bend iz Beograda formiran 2017. godine od strane iskusnih muzičara koji su ranije bili članovi raznih rock sastava: Strange Brew, Woodpeckers, Sunburst, Gospodin Pinokio, Badhead, Mooncage, Klot, El Brew, itd. Predvođeni Nedinim ženskim vokalom, repertoar se inicijalno sastojao od obrada pesama bendova iz zlatne rock ere: Free, Bad Company, Lynyrd Skynyrd, Robin Trower, Montrose, AC/DC, itd. Boozter čine:

  • Neda Džakić Mirković – vokal, saksofon
  • Nikola Mirković – gitara, vokal
  • Dejan Đurić Toni – bubnjevi
  • Vojislav Jocić – bas gitara, vokal

Iako su počeli kao cover bend, od starta je postojala ideja da se radi i na autorskom materijalu. Debi album pod nazivom “Take It Easy” je objavljen u Aprilu 2022. godine. Ako bismo ga pokušali stilski klasifikovati, najjednostavnije bi bilo reći “classic rock”, što je nekako i prirodno uzevši u obzir ko su im muzički heroji. Album je sniman u studijima “Bare Wired” (pod budnim okom Milana Barkovića – Bareta) i “803” (kod Nenada Bojkovića). Pesme su komponovali Neda Džakić Mirković i Nikola Mirković, a miks i mastering je delo Nenada Bojkovića, vrsnog i već dobro poznatog muzičara koji se ovog puta pokazao i kao izuzetan producent. Album je dostupan na streaming platformama: https://lnk.to/Boozter-Take-It-Easy, a poseban pečat su dali i vrlo interesantni gosti, inače jako bliski prijatelji benda:

  • Tina Gerbec Radaković (El Kachon): prateći vokali
  • Nenad Patković (Šinobusi): Hammond orgulje
  • Nenad Bojković (Deep End, Queen Real Tribute, Cosmic): gitara
  • Miodrag Bata Kostić (Terusi, Yu Grupa, Rok Misija): gitara
  • Đorđe Bubnjević (Šinobusi): perkusije

Prvi spot je objavljen u Aprilu 2022. godine (kad i sam album) za pesmu “Two Wheel Ride” i može se pogledati ovde: https://www.youtube.com/watch?v=N-0vxyL-HSQ. U Januaru 2023. godine objavljen je spot za pesmu “Retribution”. Kao i za prvi spot, i ovog puta video produkcija je delo maestralne “Studio Whiskey” ekipe (https://www.studiowhiskey.rs/, Instagram: @studiowhiskey), a poseban doprinos je svojim snimcima iz drona dao Borko Dimitrijević (Instagram: @bdstudio). Kao i na albumu, specijalan gost u pesmi Retribution je čuveni Miodrag Bata Kostić, jedan od najznačajnijih gitarista jugoslovenske rok muzike, najpoznatiji po svom radu u grupama Terusi, Yu Grupa, Rok Misija, Bata Kostić & Rockstars, itd. Spot je sniman u jedinstvenim predelima Deliblatske Peščare, najveće kontinentalne peščare u Evropi, a može se pogledati ovde: https://www.youtube.com/watch?v=RtmJiQ-RIm4.

Zvanični sajt benda: https://www.boozter.net/

Related posts