„RegiOna“ stiže u Beograd

Antologija ženske regionalne književnosti RegiOna – 17 književnica iz Srbije, Hrvatske, Bih, Slovenije i Crne Gore, izdanje Saveza feminističkih organizacija (Re)konekcija, Novi Sad, 2022. koju je priredila Vladislava Gordić Petković, održaće se u utorak, 31.01.2023. od 19 časova u UK Parobrod.

O ovoj Antologiji, koju su uredile Vera Kopicl i Silvija Dražić, govoriće Vladislava Gordić Petković, uz moderiranje Katarine Lazić, urednice književnog programa u Parobrodu. Autorke iz Antologije, gošće iz Novog Sada i Beograda, pročitaće odlomke iz svojih knjiga: Andrea Popov Miletić, Maja Solar, Ana Marija Grbić i Slađana Nina Perković.

Parobrodska publika imaće priliku da vidi i čuje on-line: Ivančicu Đerić iz Kanade, Mašu Dabić iz Beča, Adisu Bašić iz Sarajeva, Tatjanu Stupar Trifunović iz Banjaluke i Kseniju Popović iz Pariza.

“Veze koje ove autorke uspostavljaju od Beograda do Ljubljane, od Novog Sada, Mostara do Vankuvera,prema rečima Vladislave Gordić Petković iz predgovora ove knjige, “nisu samo generacijske, poetičke i geografske, nego su i relevantne u pogledu ostvarivanja rodne ravnopravnosti u sferi književnog stvaralaštva“.

Umetnički rad Geographical Indication II Lane Čmajčanin, interdisciplinarne vizuelne umetnice, nalazi se na koricama ove Antologije, objavljene uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i Uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Izvor: Parobrod

Related posts