Počinju „Novosadske BIG dečije Zimzarije 12“

Pred nama je tradicionalna manifestacija Dečijeg kulturnog centra Novi Sad – „Novosadske BIG dečije Zimzarije 12 koje će se održati pod sloganom „Na čarobnom tragu…” i to na 15 lokacija u Novom Sadu od 23. decembra pa sve do 13. januara naredne godine.

Svečano otvaranje će biti u petak, 23. decembra, od 18 časova u holu TC „BIG”, a „Zimzarije 12” će otvoriti pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević.

Tom prilikom nastupaće i učenici muzičke škole „Isidor Bajić”, hor „Suncokreti”, članovi teatra DKCNS, mali saksofonisti iz „Čarobne frulice”, članovi Udruženja „Groove” i plesna grupa „Partizan 2”. Tom prilikom će, kako tradicija nalaže, biti i Bazar kreativnih radionica u okviru kog će se mališanima i roditeljima predstaviti ustanove, organizacije i udruženja koja učestvuju na ovogodišnjim Zimzarijama.

„Zimzarije 12” ove godine imaju svog ambasadora – perspektivnog pijanistu Marka Živkovića.

Kada je reč o programu „Zimzarija”, on će se realizovati od 23. do 30. decembra, potom od 3. do 5. januara i onda od 9. do 13. januara, a mi ćemo programske knjižice podeliti novosadskim osnovcima u utorak, 20. decembra.

Radionice su sa nama pripremili Muzej VojvodineSpomen-zbirka Pavla BeljanskogMuzej Grada Novog SadaZanatsko-obrazovni centar „Adžija”Kapuera Akademija Novi SadPrijatelji dece Novog SadaFusion Fitness & Dance StudioLikovni krug – Udruženje umetnika Petrovaradinske tvrđaveStudio DOM AnimacijeCentra za kreativnu edukaciju „Kuća znanja Ručnov”Aikido Ikeda Dojo – Novi SadObrazovni centar „Iskra znanja”Agencija za edukaciju „Edu kutak Novi Sad” i Arena Cineplex.

Sve naše aktivnosti objavljivaćemo i na društvenim mrežama – Fejsbuk stranici „DKCNS – Dečiji kulturni centar Novi Sad”  i Instagramu @dkcnovisad1

Zahvaljujemo se prijateljima manifestacije koji su nas i ove godine podržali, a to su Gradska uprava za kulturu Grada Novog SadaTC „BIG” Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Nadamo se da ćete podržati „Zimzarije” i ove godine, najavljujući i prateći dešavanja do 13. januara. Za sve izjave i zakazivanja gostovanja, pozovite na broj 060/371-79-68.

I za ovogodišnje „Zimzarije 12” imamo odgovarajući QR kod koji vas vodi do programa, a koji vam šaljemo u mejlu, zajedno sa linkom do naše knjižice.:

Izvor: DKCNS

Related posts