Otvaranje izložbe „Perspektiva 22“ u Galeriji „KvArt BW“

Kolektivna novogodišnja izložba “Perspektiva 22” biće otvorena u petak 23. decembra sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu TC Galerija.

Izložba okuplja dvanaest mladih autora i predstavlja odabrane radove sa njihovih samostalnih izložbi, održanih tokom 2022. godine. “Perspektiva 22” naziv je istoimenog projekta Galerije ŠTAB  i deo je godišnjeg izlagačkog programa čiji je fokus na stvaralaštvu mladih. Osnovna ideja je bila da se autorima omogući veća vidljivost na umetničkoj sceni i tržištu kao i da se doprinese većem vrednovanju dela savremene umetnosti približavanjem što široj publici. Umetnički radovi su objedinjeni istančanom izlagačkom tendencijom galerije koja se prezentuje kroz dugogodišnji aktivan rad sa mladim i savremenim umetnicima. 

Autori: Aleksandra Ilić, Vladan Sibinović, Aleksandar Kempa Stanojević, Stefan Stevanović Pepi, Sanja Madžarević, Jovana Krneta, Lazar Rodić, Bogdana Perić, Vladimir Miljković, Aleksandar Radičević, Miljan Stevanović i Luka Jendrišek

Kustos: Ana Kršljanin 

Publika će moći da posetiti izložbu od 23.12. do 8.01.2023. svakog dana od 11 do 19h.

Prema prvobitnoj ideji projekat „Perspektiva 22“ obuhvatao je sedam autora, ali je ubrzo lista proširena na dvanaest mladih i autentičnih umetnika. Velika kolektivna novogodišnja izložba kustosirana je od strane istoričarke umetnosti Ane Kršljanin, a učesnici su: 

Aleksandra Ilić, Vladan Sibinović, Aleksandar Kempa Stanojević, Stefan Stevanović Pepi, Sanja Madžarević, Jovana Krneta, Lazar Rodić, Bogdana Perić, Vladimir Miljković, Aleksandar Radičević, Miljan Stevanović i Luka Jendrišek. 

„Perspektiva 22“ naziv je izložbe i istoimenog projekta, predstaviće radove raznovrsnih stilova i medija koje objedinjuje kvalitet i izuzetna izvedba autora. Umetnici su predstavljali svoj rad na samostalnim izložbama koje su deo izlagačkog programa galerije ŠTAB za 2022. godinu. Kolektivna izložba predstavlja krunu zajedničke saradnje galerije, umetnika i kustosa. Cilj projekta bio je da se poboljša i unapredi vidljivost mladih autora na domaćoj likovnoj sceni kao i da se doprinese boljoj tržišnoj valorizaciji savremene umetnosti. Autori su uključeni u međusobnu razmenu stavova i iskustavana regionalnom nivou. Na ovoj izložbi beogradska publika imaće priliku da vidi zapažene radove sa samostalnih izložbi ali i potpuno nove radove pojedinih autora koji će premijerno biti izloženi, svi objedinjeni ujednačenim izlagačkim tendencijama i tokovima koje galerija aktivno prezentuje kroz svoj rad.

Izvor: Galerija ŠTAB

Related posts