„Novosadski tango kvintet“ u Istorijskom muzeju Srbije

TREĆA SEZONA CIKLUSA KONCERATA „MUZIKOM KROZ MUZEJ”

KONCERT KAMERNOG ANSAMBLA „NOVOSADSKI TANGO KVINTET”

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART” imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u petak 9. decembra u 19 časova prisustvujete koncertu kamernog ansambla „Novosadski tango kvintet”, šestom koncertu u okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Kamerni ansambl „Novosadski tango kvintet”, čine Vladimir Ćuković, violina, Vladimir Jakovljević, gitara, David Klem, klavir, Fedor Ruškuc, kontrabas, i Dragana Kuzmanović, harmonika.

Na programu su kompozicije slavnog argentinskog kompozitora Astora Pjacole, zaslužnog za svetsku popularizaciju tanga.

Kamerni ansambl „Novosadski tango kvintet” je nastao sa željom da se osnuje tango ansambl po uzoru na čuveni Pjacolin kvintet, a pred publikom u Muzeju će izvesti neka od najlepših dela Astora Pjacole originalno pisana za njegov kvintet, a koja nisu toliko izvođena na domaćoj muzičkoj sceni.

Pored Pjacolinih kompozicija, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova.

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već od subote 10. decembra. Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i snimci svih prethodnih koncerata ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”.

Izvor: IMS

Related posts