Koncerti u Kulturnom centru Beograda

Najavljujemo predstojeći koncert u organizaciji Muzičke redakcije Kulturnog centra Beograda u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu.

„Zvuci istoka“
Ponedeljak, 5. decembar 2022. sa početkom u 20.00
Italijanski institut za kulturu u Beogradu (Kneza Miloša 56)

Pijanistkinja Natalija Ivić i Katarina Čolaković započele su saradnju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2017. godine. Na časovima kamerne muzike vrlo brzo su pronašle zajednički jezik i ton. Spoj istih energija i ljubav prema muzici doveo je do osnivanja dua KaNa.

Program: Nikolaj Rimski-Korsakov (Svita Šeherezada), Adam Gorb (Jevrejski plesovi)

▶︎ Natalija Ivić i Katarina Čolaković su završile master akademske studije na Odseku za klavir u klasi Miloša Mihajlovića i Vladimira Cvijića na FMU u Beogradu, i specijalističke akademske studije na Odseku za kamernu muziku u klasi Jasne Tucović, nakon čega su upisale doktorske akademske studije.

„Rekonstrukcija i nadogradnja“
Ponedeljak, 5. decembar 2022. sa početkom u 21.00
Italijanski institut za kulturu u Beogradu (Kneza Miloša 56)

Projekat rekonstrukcije postojećih kompozicionih struktura uz nadogradnju vizuelnim sadržajem izvešće Ansambl MultiMed 3 koji čine Madlen Stokić Vasiljević (violina i živi video), Maja Mihić (klavir i živi video) i Arpad Pečvari (klavir i živi video). Koncert realizujemo u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije.

Prvobitni projekat sačinili: Mirjana Živković (Zapis)
Vlastimir Peričić (Pesma i igra), Vojin Komadina (Sonata da chiesa), Eliot Karter (Elegija), Klod Debisi (Šest antičkih epigrafa, L. 131),

Projekat nadogradili: MultiMed 3 i Radmila Klikić, spec. krim. i diz. i Ksenija Mihić, šef gradilišta
Odgovorni projektanti i arhitekte: Madlen Stokić-Vasiljević, dr um, vl i vid, Maja Mihić, dr um, kl i vid. i Arpad Pečvari, dr um, kl i vid.
Izvođač radova: MultiMed 3
Investitori: MultiMed 3, UMUS i KCB
Dozvolu izdao: Sokoj
Infrastrukturu obezbedio: Italijanski institut za kulturu u Beogradu

▶︎ Ansambl MultiMed 3 čine umetnici koji su se inicijalno okupili oko doktorskog umetničkog projekta Arpada Pečvarija. Održali su multimedijalni koncert u sali SKC-a, kada su nastupili kao kvartet uz učešće violinistkinje Marije Misite, kao i u Sali MŠ Stanković u organizaciji UMUS-a, a nastupili su i na svečanom zatvaranju Prve međunarodne konferencije Psihologija i muzika u Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu. Uspešan nastup su zabeležili u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus, povodom promocije zbirke pesama. Članovi ansambla su muzičari sa bogatim umetničkim karijerama.

Ulaz na koncert je slobodan.

Izvor: KCB

Related posts