Prijave za seminar „Naša tela, naše slobode – MI“ u Beogradu

Omladinski centar CK13 i feministička inicijativa VERUJEM TI pozivaju sve zainteresovane da se prijave na seminar “Naša tela, naše slobode – MI”.

Seminar će se održati 10. i 11. decembra u “Prostoru Miljenko Dereta” u Beogradu.

Prijave se vrše putem online formulara kojem možete pristupiti klikom na ovaj link.

Rok za podnošenje prijava je utorak, 6. decembar u ponoć, a obaveštenje o učešću će biti dostavljeno do četvrtka, 8. decembra.

Program je namenjen devojkama i ženama svih generacija koje žive u Beogradu i bližoj okolini.

Broj učesnica je ograničen na 20.

Odabir će se vršiti na temelju motivacije, obrazloženju prijave i korisnosti seminara za prijavljene.

Seminar je besplatan, a radni materijal, ručak i osveženje su obezbeđeni. Troškovi putovanja i smeštaja nisu pokriveni. Seminar će oba dana trajati od 11h do 16:30.

Na seminaru će se, u sigurnim uslovima izgrađenog međusobnog poverenja i uvažavanja, govoriti o mehanizmima seksizma i povezivanju istih sa ličnim doživljajima, širenju svesti o seksizmu kao zajedničkoj svakodnevnici života žena u patrijarhatu, istovetnosti ličnog i političkog u kontektstu ženske borbe i ženskih života, transgeneracijskom kontinuumu seksizma u životima žena, ali i transgeneracijskoj ženskoj borbi protiv seksizma.

Učesnice će imati priliku da osveste i kontekstualizuju sopstvena životna iskustva, sa ciljem podsticanja građenja sopstvenih granica u borbi sa svakodnevnim manifestacijama seksizma, podsticanja na brigu o sebi i drugim ženama, podsticanja na uzimanje učešća u kolektivnoj ženskoj borbi protiv seksizma.

Voditeljke seminara su feminističke aktivistkinje Jelena Riznić i Milena Milojević.

*Seminar “Naša tela, naše slobode – MI” Omladinski centar CK13 organizuje u okviru projekta “HRABROST JE ZARAZNA: Jačanje feminističke svesti i aktivizma u Novom Sadu i Srbiji” uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i uz prijateljsku pomoć Građanskih Inicijativa.

Izvor: CK13

Related posts