Premijera filma „LaBOLatorija 23“ u Novom Sadu

Projekcija dokumentarnog filma: LaBOLatorija 23

Subota 26.11. u 18h u Distriktu, Objekat 5, Lokal 4

„LaBOLatorija 23“ je dugometražni dokumentarni film koji prati nekoliko mladih glumica i performerki u umetničkom procesu istraživanja teme nasilja nad devojčicama i ženama kroz susret sa sobom ali i susret sa devojkama iz Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd. 

Ovo je priča o performerki i njenom hodu po mračnim odajama svoje duše, njenom susretu sa tuđim iskustvima zlostavljanja i hodu po ivici izvođačkog i ličnog. 

Film otkriva jedan uglavnom zatvoren i intiman dramski proces grupe glumica i devojaka iz Zavoda, prati njihovo lično istraživanje teme nasilja i vodi nas u segmentima kroz performans izveden u Novom Sadu koji je u svoj laboratorijski lavirint za izazivanje emocija uvukao posetioce od kojih su neki upravo tad doživeli “radove na otvorenom srcu”.

Ovo je priča o svim devojčicama i ženama koje su preživele neki vid nasilja, o tome kako ga i same nekad činimo ali i o tome kako smo ga potisnule i zaboravile da bismo nastavile dalje.

23 ubijene žene od početka godine u vreme kad smo planirali performans, 24. ubijena pred performans. Brojke nevidljivo ubijenih i traumatizovanih nemamo. Da li nastavljamo da brojimo? Pokušavamo da razumemo zašto!?

***

Nakon filma biće održan razgovor sa rediteljkom i nekim od glumica/performerki (Kristinom Milivojević, Tanjom Đurić Josić)

***

Autorski tim:

Rediteljka

Aleksandra Jelić

Direktor fotografije

Dragan Vildović

Montaža

Vex

Dizajn i miks zvuka

Stevan Masnec iAntonio Andrić

Produkcija

ApsArt Centar za pozorišna istraživanja

Film je nastao kao rezultat projekta „Misija Avatar“, koji realizovan u okviru programa „Druga? Evropa“ Evropske prestonice kulture.

Izvor: ApsArt

Related posts