Marčelo objavio spot za pesmu „Budilnik“

Šesti singl s Marčelovog aktuelnog albuma „Nojeva varka” napokon je tu i nastavlja priču tamo gde je prethodni singl „JBG” stao. U pitanju je pesma „Budilnik”, koju su mnogi slušaoci albuma izdvojili kao favorit.

Marčelo ističe da mu je taj odeljak „Varke” bio i najteži i najlepši za pisanje: „Sve što se ranije reklo vodilo je u ovu tačku, ona je emotivni krešendo priče i početak raspleta. Na albumu potom slede još tri pesme, od kojih ćemo ekranizovati dve.”

Muzika Marčela i njegovih saboraca i dalje se ugrubo svrstava u kategoriju hip-hopa, ali na trasi dugoj dvadeset godina, a naročito na poslednjem albumu, granice su žestoko pomerene van fioke žanra: od elektronike preko prizvuka džeza i soula, pa sve do sevdalinke. Na „Budilniku” tako imamo dvoglas Marčela i Nensi, kompoziciju Aleksandra Jovanovića Šljuke, te aranžmane Adisa Kutkuta Billaina, svestranog bosanskog umetnika čija se kreativnost odavno proširila s muzike na druge forme stvaralaštva: upravo je aktuelan njegov višestruko nagrađeni „Begunac”, prvi animirani naučnofantastični film iz BiH (osim kompletnog saundtreka, Billain potpisuje i scenario i režiju).

„S Bilijem smo napravili ovu i još jednu pesmu – ta druga, „Reset”, biće naš sledeći singl. Godinama sam želeo da nešto uradimo zajedno, Bili je genijalac, ali pride i drugarčina: iako su prilično teške, obe smo pesme napravili s neverovatnom lakoćom, s razumevanjem koje je bilo skoro telepatsko. Radujem se našem sledećem ukrštanju puteva”, kaže Marčelo.

Režiju, kao i na prethodnim spotovima s ovog albuma, potpisuje vizuelni umetnik Nemanja Maraš, uz asistenciju Aleksandra Miloševića i animacije i video efekte Milana Subotića.

Nemanja Maraš o snimanju video spota „Budilnik“ kaže:

„Mogu da kažem da je „Budilnik“ kao svetlo na kraju tunela, kako i za Marčelovog protagonistu tako i za mene. On vidi da ipak postoji bolje sutra, a ja vidim da se ipak negde nazire kraj svim ovim spotovima koje smo isplanirali da snimimo za „Nojevu varku“. „

O saradnji s Nensi i Šljukom na ovoj pesmi Marko kaže: „Nama je, pre svega, bilo izuzetno uzbudljivo stići do ovog dela albuma, do emotivnog zakucavanja. Nešto kao kod serija, filmova i knjiga: neupečatljiv kraj i te kako ume da pokvari celokupni utisak, pa je bilo prilično važno da cela stvar ne prokliza tu gde treba da poentira. Ali emotivni naboj bio je toliki da nam je knedla i dalje u grlu kad na koncertima stignemo do tih pesama. A kad se vi osećate tako, uglavnom se to prenese i na publiku. Verujemo da će sve to biti još intenzivnije sada, na velikom beogradskom koncertu.”

MARKO ŠELIĆ MARČELO I NJEGOV TIM IZUZETNIH MUZIČARA OVOGODIŠNJU SEZONU SVIRKI PO REGIONU I ŠIRE KRUNIŠU BEOGRADSKIM KONCERTOM 6. DECEMBRA U MTS DVORANI, DEČANSKA 14

„Nojeva varka je najličniji album do sada: uvek je bilo iz srca, ali ovaj put je i iz džigerice, iz totalnog neizdrža koji nije samo moj. To je priča o paramparčanju sebe i ideala usred zemlje koja se kruni – i o ponovnom sastavljanju“, kaže Marčelo. „Jedva čekamo da sva ta osećanja napokon podelimo s beogradskom publikom i uživo.“

Prodaja karata na blagajni mts Dvorane i putem tickets.rs.

Foto: Nemanja Maraš

Izvor: Lampshade Media

Related posts