Predstava „Sportsko srce“ osvojila Istočno Sarajevo

Komad „Sportsko srce“ Đorđa Milosavljevića u režiji Milana Karadžića, proglašen je za najbolju predstavu na 27. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu.

Predstava u produkciji Zvezdara teatra, ocenjena je kao najbolja među predstavama iz Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Republike Srpske, izvedene u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo 1-6. novembra.

Stručni žiri u sastavu prof. dr Rade Simović, predsednik žirija i članovi, reditelj Vitomir Mitrić i teatrolog Zoran Todorović jednoglasno su doneli odluku o proglašenju najbolje predstave u celini na ovom festivalu.

Nagrada za glumačku ekipu koju čine Milutin Mima Karadžić, Nina Nešković, Nela Mihailović, Aleksandar Đurica i Nikola Šurbanović, stigla je nepunih mesec dana nakon što je „Zoranov brk“ za ulogu u ovoj predstavi dodeljen Mimi Karadžiću na 31. Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru.

Komad je premijerno izveden na Sceni Danilo Bata Stojković, 4. decembra 2021. godine i to je 90. jubilarna premijera Zvezdara teatra.

Predstavu možete videti u 11. i 25. novembra u Zvezdara teatru.

Izvor: Zvezdara teatar

Related posts