„My funny Marlboro“ u KvArt BW

Ne propustite izložbu umetnika Lazara Rodića sa paklicom Marlboro cigareta u glavnoj ulozi

Izložba My funny Marlboro umetnika Lazara Rodića biće otvorena u ponedeljak, 31. oktobra, u 19 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije. 

My funny Marlboro je još jedna u nizu izložbi kustoskog projekta Perspektiva 22, čiji je cilj pružanje prilike mladim regionalnim autorima da svoj rad prikažu domaćoj publici. Posetioci će imati priliku da vide slike i crteže izvedene kombinovanom tehnikom na mušemama velikih formata.

„Lazar Rodić izložbom My funny Marlboro ispituje iskrivljene vrednosti i percepciju savremenog čoveka. On savremenim jezikom evropskog art bruta, nepreciznim i ekspresivnim likovnim izrazom u fokus komunikacije postavlja paklicu Marlboro cigareta, koja postaje prepoznatljiv simbol takozvane šarene laže i glavna alatka u zameni pravih vrednosti“, kaže Ana Kršljanin, istoričarka umetnosti. 

Lazar Rodić je rođen 1991. godine u Drvaru, a master studije je završio 2018. godine na Akademiji umetnosti u Banjaluci na odseku za slikarstvo. Trenutno radi kao animator i ilustrator u izdavačkoj kući Art Scena u Banjaluci. Izlagao je više puta samostalno i kolektivno na izložbama od lokalnog i međunarodnog značaja u zemljama u regionu.

Radovi Lazara Rodića biće predstavljeni u okviru izložbe My funny Marlboro, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront još jednom potvrđuje status destinacije koja beogradskoj publici donosi autentične kulturne manifestacije. 

Izložba će biti otvorena do 9. novembra 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Related posts