Raspisan 39. likovni konkurs „Železnica očima dece 2022.“

„Železnice Srbije“ ad i Železnički muzej kao muzej u sastavu i ove godine pozivaju sve predškolce i osnovce uzrasta do 14 godina da svoja kreativna likovna ostvarenja na temu voza dostave na konkurs „Železnica očima dece 2022“.
Železnički muzej već trideset devet godina organizuje likovni konkurs s ciljem da predstavi i sačuva najfinija dečja osećanja i doživljaje u vezi s vozom, prugom, putovanjima i ljudima na železnici.
Želja nam je da i ove godine očuvamo kontinuitet i višedecenijsku tradiciju organizovanja ovog jedinstvenog železničkog likovnog konkursa.
Pravo učešća na ovogodišnjem konkursu imaju deca uzrasta do 14 godina, a rok za prispeće radova je 15. novembar 2022. godine. Radovi se dostavljaju na: «Železnice Srbije» ad – Železnički muzej, Za konkurs, 11000 Beograd, Nemanjina 6, a sve dodatne informacije, kao i propozicije Konkursa, možete pogledati na veb-prezentaciji Društva: http://www.zeleznicesrbije.com/zeleznica-ocima-dece/.
Nagrađeni i odabrani radovi ovogodišnjeg konkursa biće izloženi u Galeriji Železničkog muzeja od 15. decembra 2022. godine do 20. januara 2023. godine, kao i na veb-prezentaciji Društva.

Izvor: Železnica Srbije

Related posts