Otvaranje izložbe „Među oblacima“ u KvArt BW

Otkrijte tajne autentičnog sveta umetnice i manekenke Jovane Krnete

Izložba Među oblacima umetnice Jovane Krnete biće otvorena u ponedeljak, 17. oktobra, u 19 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije. 

Ovo je druga samostalna izložba mlade beogradske umetnice i osma u nizu izložba kustoskog projekta „Perspektiva 22“, fokusiranog na rad sa mladim i neafirmisanim autorima. Posetioci će imati priliku da vide slike i crteže kroz koje se autorka najbolje izražavala kroz svoja bezbrojna putovanja među oblacima, udobno slećući na svetske modne piste. 

„Oličenje autentične umetnice u usponu, Jovana Krneta iznova konstruiše i dekonstruiše svoj alter ego na slici, s namerom da se oslobodi nametnutih informacija i uverenja, i da se vrati iskonski dečijem u sebi”, rekla je kustoskinja Anja Paspalj.

Jovana Krneta rođena je u Beogradu 1995. godine. Nakon završene srednje škole za dizajn tekstila, upisala je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu. Sa 20 godina joj se ukazala mogućnost da se profesionalno bavi manekenstvom i upustila se u saradnju sa najvećim modnim kućama, proputovavši svet. Njeni radovi su autobiografske prirode, inspirisani ličnim životom, spoj iskustva i senzacija života i snova.

Radovi Jovane Krnete biće predstavljeni u okviru izložbe „Među oblacima“, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront još jednom potvrđuje status destinacije koja beogradskoj publici donosi autentične kulturne manifestacije.
Izložba će biti otvorena do 29. oktobra 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Related posts