AWb u oktobru

Radovali smo se životu, muzici, pokretu, na prvom festivalu Novi balkanski ritam!Pogledajte na našem sajtu video snimke, fotografije, pročitajte kako je bilo na koncertima, radionicama, pročitajte utiske učesnika, predavača i publike.

Na našem sajtu možete detaljno pročitati o predavačima i radionicama i odlučiti se da li želite da nam se pridružite sledeće godine: kao učesnici, izvođači, publika ili, možda kao podrška organizaciji narednog festivala.Kontaktirajte nas.

Kratki video snimci sa radionica na festivalu Novi balkanski ritam

Izdajemo world music album RikaTaka, New Balkan Rhythm za nemačku kuću CPL Music, koji izlazi 4. novembra, a singl Mesečinka 21. oktobra. Album možete poručiti kod izdavača ili se obratiti nama.

Izabrani smo kao deo učesnika projekta MOST MusicPročitajte više na njihovom sajtu.

Polako završavamo projekat Detlići – telesna muzika za decu.

Predstavu Stonogica brojalica možete pogledati u Narodnom pozorištu u Somboru 29. oktobra u 11 h.

Akreditovali smo seminar Brojalice i telesna muzika kao sredstvo rada u razvoju govora predškolskog deteta kod Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja. Od jeseni novi seminari. Seminar nosi 24 boda, a sprovodimo ga u saradnji sa Vesnom Stanimirović i ekološkom predškolskom ustanovom Stonogica.

Obratite nam se da zajedno učimo.

Ergen dedo – RikaTaka, New Balkan Rhythm – Alice in WonderBand

“Novi balkanski ritam” 

Održan prvi nezavisni internacionalni festival telesne muzike u Sremskim Karlovcima 

Na prvom festivalu telesne muzike u Srbiji i regionu, “Novi balkanski ritam”, održano je tri večernja koncerta, bilo je pet internacionalnih predavača, učesnici su bili iz sedam zemalja, a održano je dvanaest radionica. Ceo događaj je bio izmešten van centra, u ekološkom centru “Radulovački” u Sremskim Karlovcima.

Koncertni program je obuhvatao koncert Alice in WonderBand sa repertoarom muzike sa Balkana, koji najavljuje izlazak njihovog albuma “RikaTaka, New Balkan Rhythm” za nemačku izdavačku kuću CPL Music početkom novembra. Na večeri otvorene scene nastupili su lokalni umetnici. Predstavljeno je dečije stvaralaštvo sa projektom “Detlići, telesna muzika za decu” i hit pesmom “Ljudi ne bacajte smeće”. Nastup je upotpunila grupa iz Dnevnog boravka SOŠO “Milan Petrović” u Novom Sadu, čineći ga inkulzivnim. Na festivalskom koncertu je, na prezentaciji radionica, izvedena po jedna pesma iz stvaralaštva Andaluzije, Južne Amerike, Balkana i savremenog world music stvaralaštva. Na koncertu su nastupali i predavači: Ana Ljombart (Barselona), Maks Polak (Njujork), Ben Šic (Hamburg), Ana Vrbaški i Marko Dinjaški (Fruška gora).

Na dvanaest radionica održanih u toku tri dana (od 23. od 25. septembra) učesnici iz sedam zemalja (Nemačka, Litvanija, Španija, Austrija, SAD, Makedonija, Srbija) upoznali su se sa tehnikama telesnih perkusija i telesne muzike, kao i sa savremenim umetničkim stvaralaštvom inspirisanim umetničkom baštinom sveta (Argentina, Andaluzija, afro-kubanska kultura, Brazil, Balkan, Peru, severno- i južnoamerička kultura i umetnost, kultura Pirinejskog poluostrva).

Festival je premašio očekivanja i učesnika i publike, što je jasno i kroz komentare: “Na radionicama je osećaj bio neverovatan: takvu pozitivnu energiju nisam skoro osetila… Predavači su apsolutno ostavili bez daha svojim nastupima!” Na taj način smo ispunili osnovni cilj festivala: stvaranje inkluzivne internacionalne zajednice različitih godišta simpatizera i praktičara telesne muzike u Srbiji i dovođenje vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti, kao i sekundarne ciljeve: podrška decentralizaciji kulture, inovativni kulturni turizam, inovativni edukativno-izvođački oblik festivala.

Prvi festival organizovalo je udruženje “Otvoreni krug Novi Sad” uz saradnju sa Turističkom organizacijom opštine Sremski Karlovci i Pokretom gorana Vojvodine, u čijem sedištu, ekološkom centru “Radulovački”, su se dešavale radionice, koncerti i bili smešteni učesnici festivala. Festival je većinski finansiran od zajednice kroz crowdfunding kampanju realizovanu u maju i junu preko platforme “Dobri dabar”.

Više o prvom festivalu na našem sajtu:

https://aliceinwonderband.com/prvi-festival-novi-balkanski-ritam/

Izvor: AWb

Related posts