Obeležavanje Međunarodnog dana seniora na Vračaru

GO Vračar i Božidarac Vas poziva na obeležavanje Međunarodnog dana seniora u petak, 30. septembra u 17 časova u opštini Vračar, Njegoševa 77. Ulaz slobodan. Prilikom otvaranja učesnicima će se obratiti predsednik beogradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković.
Generalna skupština Ujedinjenih nacija izglasala je 1990. rezoluciju kojom je uspostavljen Međunarodni dan starijih osoba. Praznik je prvi put bio obeležen 1991. Praznik se obeležava podizanjem svesti o problemima s kojima se suočavaju stariji, kao što su starenje i zlostavljanje starijih. To je takođe dan kada se vrednuju doprinosi starijih ljudi društvu.
Povodom obeležavanja Međunarodnog dana seniora direktor Božidarca Vladimir Kljajić je izjavio:
’’Veliko nam je zadovoljstvo što obeležavamo Međunarodni dan seniora na Vračaru sa bogatim programom. Mi kao lokalna ustanova kulture, uz nesebičnu podršku našeg osnivača, GO Vračar, se trudimo tokom cele godine da uključujemo seniore u naš edukativno-kulturni program. Imajući u vidu da opština Vračar ima procentualno najveći broj visokoobrazovanih seniora uvek nalazimo na fantastičan odaziv kada organizujemo kurseve jezika, računara, slikanja i radionica fotografije. Seniori su imali priliku u prethodnom periodu da se u Božidarcu oprobaju i u uličnoj umetnosti odnosno da crtaju grafite ali i da izrađuju ikonopis. Veliki uspeh smo postigli i sa uspostavljanjem Senior teatra u saradnji sa brojnim spoljnim partnerima. Radićemo na tome da budemo još inkluzivnija ustanova u narednom periodu i koristimo ovu priliku da čestitamo svim našim sugrađanima Međunarodni dan seniora i da ih pozovemo na proslavu u petak u svečanu salu Vračar.’’
Galerija GO Vračar
● Od 17 časova galerija
Od 17:15 do 18:15 radionica ‘’Starenje bez autocenzure?’’
● Od 17:30 do 19 časova – sajmski deo Božidarac, GO Vračar, Dom zdravlja Vračar, Agencija za bezbednost saobraćaja (kviz, nagrade, …)

Svečana sala GO Vračar
● Od 17:15 Otvaranje – akademik prof. dr Milan A. Nedeljković
Od 17:30 do 18:00 časova Plesni klub Vračar
● Od 18:00 do 18:30 časova Kviz Božidarac za seniore i dodela nagrada za najbolje (cegeri, brendirane šolje, karte za Ala je lep ovaj svet (domaći film iz 2022), set šolja, čaša itd.)
● Od 18:30 do 19:00 časova – Koktel
● Od 19:00 do 21:00 časova film Stažista (glavne uloge: Robert De Niro, En Hatavej, američka komedija iz 2015, obezbeđen prevod)

Izvor: Božidarac

Related posts