Prvo izdanje festivala “Novi balkanski ritam”

Festival “Novi balkanski ritam” održaće se prvi put od 22. do 25. septembra u Sremskim Karlovcima u ekološkom centru “Radulovački”. 

“Novi balkanski ritam” (New Balkan Rhythm) je prvi festival telesne muzike u regionu, osnovan u cilju promocije ove tehnike, kao i edukacije. Na festivalu će nastupati i voditi radionice Maks Polak (Max Pollak) iz SAD, Ana Ljombart (Ana Llombart) iz Španije, Ben Šic (Ben Schuetz) iz Nemačke, Marko Dinjaški i Ana Vrbaški iz Srbije. 

U toku je četvorodnevna rezidencija, od 19. do 22. septembra.

Festival otvara koncert balkanske muzike dua Alice in WonderBand u 21 h. Koncert Alice in WonderBand predstavlja tradicionalnu muziku iz Srbije i zemalja Balkana u novim aranžmanima, izvedenu kroz spoj telesnih perkusija i pevanja. Ovim koncertom grupa najavljuje i CD izdanje za nemačku izavačku kuću CPL Music “RikaTaka, novi balkanski ritam”.

Na radionicama će učesnici iz zemlje i inostranstva učiti tradicionalne pesme i ritmove Evrope, Severne i Južne Amerike, Afrike i Balkana, koje će prezentovati na festivalskom koncertu 24. septembra na sceni ekološkog centra “Radulovački”. Ulaz na sve večernje programe, koji počinju u 21 h, je besplatan.

Festival je događaj u organizaciji udruženja “Otvoreni krug Novi Sad” u partnerstvu sa Turističkom organizacijom opštine Sremski Karlovci i Pokretom gorana Vojvodine. Veći deo sredstava je finansirala zajednica kroz kraudfanding kampanju preko platforme “Dobri dabar”.

Dobro došli!

Više o festivalu na sajtu AWb:

https://aliceinwonderband.com/festival-novi-balkanski-ritam/

Više o koncertu AWb:
https://aliceinwonderband.com/koncert-alice-in-wonderband-rikataka/

Video sa rezidencije (Marija Mitić)
https://youtu.be/RLaI6V_0dRY 

Izvor: AWb

Related posts