Muzičko-scenski igrokaz „Što se bore misli moje“ u Topčideru

MUZEJSKI TEATAR U KONAKU KNEZA MILOŠA U TOPČIDERU

MUZIČKO–SCENSKI IGROKAZ „ŠTO SE BORE MISLI MOJE”

Istorijski muzej Srbije i Kulturno-obrazovni centar „Radionica pod otvorenim nebom” imaju zadovoljstvo da Vas obaveste da će se, nakon dobrog prijema kod publike, i u narednom periodu nastaviti izvođenje muzičko-scenskog igrokaza ,,Što se bore misli moje“, autorke Zlate Tipold.

Predstave će se održavati svakog meseca u autentičnom ambijentu Konaka kneza Miloša u Topčideru, a prvo izvođenje je u nedelju 25. septembra od 16 časova.

Muzičko-scenski igrokaz ,,Što se bore misli moje” je jednočinka koja opisuje jedan segment života kneza Mihaila Obrenovića i njegove supruge kneginje Julije Hunjadi Obrenović – pripremu Julijinog rođendana na njihovom imanju „Ivanka” (u današnjoj Slovačkoj).

Posetioci će, pored obilaska stalne postavke u Konaku kneza Miloša, imati priliku da pogledaju i ovaj interesantan pozorišni komad i upoznaju se sa delom života kneza Mihaila i kneginje Julije, oživljenih snagom dramskog prikaza u izvođenju glumaca Dragane Obradović i Nebojše Đorđevića.

U prekrasnom ambijentu letnjikovca „Ivanka”, u atmosferi pripreme rođendanskog slavlja i očekivanja gostiju, knez Mihailo i kneginja Julija nam pričaju svoju priču, otkrivaju neke tajne, strepnje, ali i lepe trenutke iz života.

U raskošnim kostimima tadašnje mondenske Evrope i uz pratnju muzike Franca Lista i Kornelija Stankovića, glavni junaci predstave će nas upoznati sa mnogim znamenitim ličnostima epohe, dočarati istorijske prilike kroz interesantne anegdote i podsetiti divnih, gotovo zaboravljenih pesama, među kojima je i „Što se bore misli moje”, koju je napisao knez Mihailo Obrenović.

Cilj projekta je afirmacija srpske tradicije, kulture i jezika, kao i negovanje vrednosti srpske istorije i opšte kulture.

Istorijski muzej Srbije je podržao projekat Kulturno-obrazovnog centra „Radionica pod otvorenim nebom” sa idejom promocije muzejskog teatra i afirmacije muzejskih vrednosti.

Cena karte je 500 RSD i obuhvata ulaz na muzičko-scenski igrokaz i na stalnu postavku u Konaku kneza Miloša.

Zbog ograničenog broja mesta molimo sve zainteresovane da unapred rezervišu mesto na telefon: 063/ 844-1728.

Izvor: IMS

Related posts