Septembarski koncerti u Kulturnom centru Beograda

Kulturni centar Beograda poziva vas na dva Koncerta u galeriji, koji će biti održani u
ponedeljak, 12. septembra od 20.00 i 21.00 u Galeriji Artget KCB, Trg Republike 5 (prvi sprat).
Ulaz na oba koncerta je slobodan.

Koncert violončelistkinje Kristine Ivanković i
pijanistkinje Ružice Gojković

  1. septembar 2022., 20.00
    Galerija ARTGET

Program uključuje dela Dejana Despića, Aleksandra Vujića i Ivana Brkljačića.

Biografije:
Kristina Ivanković i Ružica Gojković nastupaju zajedno od 2017. godine.

Kristina Ivanković (Valjevo, 1987) je završila osnovne studije violončela na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi Imre Kalmana, i master studije na FMU u klasi Dejana Božića. Osvajala je brojne nagrade na domaćim i internacionalnim takmičenjima i festivalima. Izdvajaju se stipendije za Festival Junger Künstle Bayoreuth u Nemačkoj, kao jedina violončelistkinja iz Srbije i stipendija za letnji kurs Internacional Menuhin Music Academy u Švajcarskoj. Ostvarila je zapažene nastupe u svim eminentnim salama (Zadužbina Ilije M. Kolarca, Etnografski muzej, SKC, Narodna biblioteka) u gradovima širom zemlje, kao i u inostranstvu (Italija, Nemačka, Crna Gora, Bosna i Hercegovina).

Ružica Gojković (Prijepolje, 1986) je osnovno muzičko obrazovanje stekla u Prijepolju, u klasi Grete Šećerkadić Ganović, Danijele Kljajić, i Milenka Bajića. Završila je SMŠ Mokranjac, u klasi Marije Tasovac i Milice Vasiljević Bisenić. Diplomirala je na FMU u Beogradu u klasi Maje Rajković. Osvojila je nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima u zemlji. Od 2019. je studentkinja doktorskih studija na FMU u Beogradu, odsek kamerna muzika. Angažovana je kao profesorka klavira u MŠ Mokranjac od 2010. godine.

❖ Koncert je deo projekta Muzika domaćih kompozitora za violončelo i klavir koji je podržao Sokoj iz Fonda za kulturna davanja.

Detaljni program koncerta i biografije muzičarki naći ćete OVDE.

Koncert violinistkinje Mine Mladenović

  1. septembar 2022., 21.00
    Galerija ARTGET

Na programu su dela za solo violinu baroknih autora Bibera i Telemana, kao i kompozicije za dve violine Bartkoa i Ligetija koje će Mina Mladenović izvesti u duu sa violinistom Radetom Živanovićem.

Biografija:
Mina Mladenović je završila MŠ Kosta Manojlović u klasi Jelene Vukajlović, i osnovne i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Evgenije Kravceve. Specijalističke studije iz kamerne muzike završila je na FMU u Beogradu 2016. godine u klasi Ladisalava Mezeija. Za vreme školovanja je osvojila više nagrada. Sarađivala je sa mnogim savremenim kompozitorima (A. Vrebalov, M. Rose, E. Fiklin, R. Maksimović, D. Despić, K. Penderecki, I. Žebeljan, D. Sonenberg, V. Hajninger, I. Brkljačić, I. Vilson, M. Aleksić…) izvodeći njihovu kamernu muziku.
Kao član ansambla, redovno nastupa sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom. Bavi se pedagoškim radom u MŠ Stanislav Binički u Beogradu.

Detaljni program koncerta i biografiju naći ćete OVDE.

Izvor: KCB

Related posts