Predstava „Dar“ u „Parobrodu“ za Viktorov prvi korak

PREDSTAVA DAR – HUMANITARNO IGRANjE ZA VIKTOROV PRVI KORAK

Predstava DAR, autorke Milene Đorđević, se kroz priču o porodici, ljubavi i prihvatanju različitosti na suptilan i dirljiv način bavi temom autizma. To je društveno angažovan teatar koji ima za cilj podizanje opšte svesti o ovom problemu.

Komad prati dečaka Kostu koji je u stanju autizma od njegovog rođenja do puberteta, kao i kroz šta sve prolazi njegova porodica kad se suoči sa takvim problemom. Ovo je priča, pre svega, o ljubavi i prihvatanju svih onih koji su na bilo koji način različiti od nas. Kosta će vratiti svoju porodicu pravim vrednostima i sve nas u publici podsetiti da treba da zastanemo u životu i okrenemo se ka onima koje volimo.

Po završetku predstave možete poslušati tribinu na kojoj učestvuju glumci predstave, stručnjak iz ove oblasti i roditelj deteta sa autizmom.

Predstava se igra pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Predstava DAR igra se u nedelju 18. septembra u 19 časova za Viktorov prvi korak.

Ulaz je besplatan ali su donacije za Viktora obavezne.

Rezervacije karata možete izvršiti putem telefona: 011/41 42 163, mejla: sandra.maksimovic@ukparobrod.rs i preko društvenih mreža UK Parobrod.

Viktor ima značajno usporenje u psihomotornom razvoju. Ne hoda, ne priča, ima pojačanu salivaciju.

U poslednjih par meseci je počeo da se izdiže i želi da hoda, ali ga u tome sprečava hipertonus. Da bi prohodao potrebna mu je neurohirurška operacija na kičmi koja se radi inostranstvu. Uz to, potrebno je da bude uključen u tretmane fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, banjska lečenja, BDA obuku, pelene, opremu za vežbanje u kućnim uslovima, potrebna su mu sredstva i za ortopedska pomagala, tretmane matičnim ćelijama, hidro i delfino terapije, kao i za troškove puta i smeštaja.

Izvor: Parobrod

Related posts