Nove pesme Bjesova na otvaranju 3. Balkanrock Sessions-a

Najpoznatiji rok sastav iz Gornjeg Milanovca, Bjesovi, otvoriće treću sezonu muzičke web-emisije Balkanrock Sessions. Nakon njih, na svake dve sedmice, uslediće šest drugih izvođača, a to su Sv. Pseta, Šajzerbiterlemon, Mud Factory, Bohemija, Sink i Rebel Star. 

U ponedeljak, 12. septembra, od 20 časova, na Balkanrock Sessions YouTube kanalu imaćete priliku da čujete nove pesme Bjesova i odgovore Zorana Marinkovića na naša pitanja o počecima benda, izazovima, planovima i drugim projektima. 

Muzički sastav Bjesovi oformljen je krajem osamdesetih u Gornjem Milanovcu. Pored nekoliko promena imena (Bader Majnhof, Sent Galen, Čajna Blu, pa tek onda Bjesovi) i svog muzičkog, grandž izražaja, bend je privlačio pažnju svojom postavom. Naime, pored gitare, basa i bubnja, bend je u početku imao dva pevača, što je bilo neobično. 

Prvi veliki uspeh ostvarili su pobedom na gitarijadi u Čačku 1990. godine, dok su pobedom na Zaječarskoj gitarijadi 1993. godine, skrenuli veću medijsku pažnju na sebe. Nakon objavljivanja drugog albuma 1994. godine, upuštaju se u niz koncertnih aktivnosti i postaju jedan od najaktivnijih muzičkih sastava. 

Neposredno nakon izlaska trećeg studijskog albuma „Sve što vidim i sve što znam“ 1997. godine, Bjesovi prestaju sa radom, da bi se tri godine kasnije vratili muzičkim aktivnostima u drugačijoj postavi. Sada sa jednim pevačem i vođom grupe, Zoranom Marinkovićem, Bjesovi nastavljaju svoj muzički put, stvarajući jedan album uživo, karakterističnog naziva – „Na živo“ (2003) i dva studijska albuma – „Bolje ti“ (iz 2009) i „Svetla, svetlosti“ (zabeležen 2015. godine). 

Sedam godina od poslednjeg studijskog albuma, Bjesovi dolaze na Balkanrock Sessions sa novim muzičkim materijalom, koji možete pogledati od 12. septembra u 20h na Balkanrock Youtube kanalu. 

Do tada, zapratite Balkanrock na Youtube i pogledajte neke od prethodnih 15 izvođača koji su nastupali na Balkanrock Sessions. 

Izvor: Balkanrock

Related posts