„Hila“ vas poziva na 10. sezonu Radionica kreativnog pisanja

Udruženje Hila poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u 10. sezoni Radionice kreativnog pisanja i čitanja kratke priče. 

Radionicu kreativnog pisanja već desetu sezonu vode pisac Srđan Srdić i Vladimir Arsenić, književni kritičar, prevodilac i urednik časopisa Ulaznica. Srdić i Arsenić poznati su i kao idejni tvorci i vlasnici izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Radionica traje od početka oktobra 2022. do kraja juna 2023. Susreti se održavaju svake druge subote, uživo i onlajn, u zavisnosti od sastava grupa. Ukupna cena devetomesečnog kursa iznosi 36.000 dinara (u devet mesečnih rata). 

Kurs podrazumeva vežbe iz kreativnog čitanja i pisanja, kontakte s izdavačima i urednicima u zemlji i regionu, kao i objavljivanje najboljih radova u štampanoj brošuri i na internetu.

Nakon prvih devet sezona, neke od nastalih priča nagrađene su i pohvaljene na relevantnim lokalnim i regionalnim konkursima (Apatin, Zagreb, Pirot, Kikinda), čitane na književnim večerima u sedam gradova Srbije (Kikinda, Zrenjanin, Pančevo, Beograd, (Požarevac, Novi Sad, Sombor), a objavljene su i zbirke priča Vladimira Bulatovića, Denisa Čokića, Miroslava Ćurčića, Dimitrija Bukvića, Dragane Mokan, Miljana Milanovića i Ljiljane D. Ćuk, nekadašnjih polaznika Radionice. Sredinom ovog meseca, u izdanju Partizanske knjige, pod nazivom Cirkus Maximus, biće objavljena i promovisana antologija priča više od dvadesetoro polaznika radionice, koja bi trebalo da obeleži prvu decenuju njenog rada.Svi zainteresovani mogu da pošalju svoj CV i motivaciono pismo na e-mail hilazrenjanin@gmail.com najkasnije do 25. 9. 2022. godine.

Izvor: Partizanska knjiga

Related posts