The National objavio singl „Weird Goodbyes“ feat. Bon Iver

U utorak je izašao

novi singl američkog rock benda THE NATIONAL
WEIRD GOODBYES FEAT. BON IVER“

Od kako su se vratili na turneju ovog maja, The National svira nekoliko novih pesama uživo, a jednu od njih grupa danas objavljuje i kao novi singl za 4AD – u pitanju je „Weird Goodbies,“ feat. Bon Iver. Singl nastavlja tradiciju saradnje Justin Vernon-a (frontmen, autor, multinsturmentalista i  pevač indie folk benda Bon Iver) sa bendom The National u studiju i na sceni. Poslušajte „Weird Goodbyes“ feat. Bon Iver OVDE.
 
„Radi se o tome da otpustimo prošlost i krenemo dalje, a onda nas kasnije preplave predomišljanja“, kaže o pesmi pevač The National-a Matt Berninger, koja takođe sadrži gudače Londonskog savremenog orkestra (London Contemporary Orchestra) u orkestraciji Bryce-a Dessner-a iz The National.
 
O procesu stvaranja singla, Aaron Dessner kaže: „’Weird Goodbyes’ je bila jedna od prvih novih pesama koje smo napravili. Zloupotrebio sam ritam mašine, kao i obično, i naleteo na ovaj ritam koji mi se zaglavio u glavi – osećao sam se kao nešto što samo Brajan (Bryan Devendorf  bubnjar The National) može prirodno da odsvira. Sagradili smo pesmu oko takta. Metova (Matt Berninger – vokal The National) melodija i reči delovale su tako elegantno i dirljivo od početka — tugujući za gubitkom nevinosti i motivacije, držeći se sećanja i osećanja koja neizbežno izmiču i tuge koju svi trpimo u čudnim oproštajima.”
 
Dessner takođe objašnjava kako je Bon Iver bio predstavljen na numeri: „Nekako sam mogao da čujem glas i srce našeg prijatelja Džastina (Justin Vernon) u ovoj pesmi od početka. Poslali smo mu materijal, to ga je dirnulo– i pevao je sa Metom tako snažno.”

Foto: Josh Goleman

Izvor: Lampshade Media

Related posts