Seminar alternativnih politika “Kako do borbenog sindikata?”

Omladinski centar CK13 i Radnički glas te pozivaju da se prijaviš na Seminar alternativnih politika “Kako do borbenog sindikata?” koji će se održati 10. i 11. septembra 2022. u prostorijama Crne kuće 13.

Dobrodošli su srednjoškolci, studenti, kao i osobe koje ne studiraju; zaposleni u privatnom ili javnom sektoru, u organizacijama civilnog društva i nezaposleni, zainteresovani za promišljanje i izgradnju društvenih i ekonomskih alternativa.

Prednost će imati mladi do 30 godina, a odabir će se vršiti na temelju motivacije, obrazloženju prijave i korisnosti seminara za prijavljene.

Seminar je besplatan, a radni materijal, ručak i osveženje su obezbeđeni.

Prijave se vrše putem online formulara kojem možete pristupiti klikom na sledeći link.

Rok za podnošenje prijave je ponedeljak, 5. septembar u ponoć.

Svi prijavljeni će dobiti potvrdu o učešću na e-mail zajedno sa agendom seminara najkasnije u četvrtak, 8. septembra.

SUBOTA | 10. septembar |

Radionica: Šta je borbeno sindikalno organizovanje?

Radionica: Kako do većine?

Čitaonica: Vivak Čiber, Klasni matriks

Filmsko veče: U ratu

NEDELJA | 11. septembar |

Radionica: Vođenje razgovora

Radionica: Mapiranje radnih mesta

Forum: Borba za minimalac

Završna diskusija: Kuda dalje

Radnički glas je grupa socijalistkinja i socijalista čije su aktivnosti usmerene ka podržavanju radničkog organizovanja, građenju mreže solidarnosti unutar radničke klase, kao i otvaranju prostora za glasove eksploatisanih radnica i radnika. Radionicu “Kako do borbenog sindikata”, koja je deo ovog seminara, nudimo svima koji žele da se suprotstave vladajućoj klasi kroz organizovanje na radnom mestu. Pored toga, Radnički glas uređuje i objavljuje istoimeni podcast, koji je zamišljen kao glasilo radničkog i sindikalnog pokreta. Ukoliko želite da nas upoznate, možete nam pisati ili se pridružiti našim otvorenim političkim disksuijama. O svim aktivnostima možete se obavestiti na našem sajtu, gde takođe možete pratiti i slušati naš podcast: radnickiglas.org

Izvor: CK13

Related posts