Pokrenut portal „Voždovčanka“

Srpska književnica i novinarka Ana Stjelja pokrenula je „Portal Voždovčanka” kao jedini medij ove vrste na teritoriji opštine Voždovac.

U želji da dâ svoj doprinos lokalnoj zajednici te da prostor, događaje i ljude učini medijski vidljivijim, srpska književnica i novinarka ( inače članica UKS i UNS) pokrenula je veb-portal pod nazivom Voždovčanka. Inspiraciju za ovakav naziv pronašla je u liku i delu čuvene srpske heroine Milunke Savić koja je jedan deo svog života provela na Voždovcu gde je i umrla.

Voždovac ima svoju istoriju i tradiciju, svoje ljude i događaje i upravo iz pijeteta prema slavnoj prošlosti, te moralne obaveze prema slavnim precima, ovaj portal će nastojati da objavljuje zanimljive priče iz istorije Voždovca, o njegovim manje ili više poznatim mestima, ali i o poznatim i pažnje vrednim Voždovčanima, kako onima koji su se već proslavili, tako i onima za koje tek trba da se čuje.

Osnovni cilj ovog portala jeste da se opština Voždovac predstavi sa kulturnog, istorijskog i turističkog aspekta. Ovo je prvi portal posvećen kulturnom životu na Voždovcu, kao jedne od najvećih i najrazvijenijih beogradskih opština. Kao mesto na kome se nalazi jedina planina u Beogradu (Avala), oaza prirodne lepote i jedna od najznačajnijih turističkih atrakcija Beograda, te Muzej knjige i putovanja, jedini takve veste na svetu, Voždovac pleni spojem prirodnih lepota, istorije i kulture koji su ga oduvek krasili, i poziva da se o njemu sazna nešto više i da se bolje medijski proprati. Voždovac se ubrzano razvija, urbanizuje i postaje opština koja privlači sve više pažnje što svakako iziskuje i bolju medijsku prezentaciju koja će biti sprovedena upravo kroz novopokrenuti portal Voždovčanka i to pod motom Voždovac se voli svim srcem.

Related posts