Program SKC Kragujevac od 18. do 24. jula 2022. godine

Ponedeljak, 18. jul u 2100
Kontakt galerija SKC
Koncert škole pevanja Ksenije Kočetove

Grupu kreativaca i entuzijasta okupljenu u Centru za kulturni razvoj „Kočetova Art“ pokrenula je želja za buđenjem samosvesti i edukacijom u svakom životnom segmentu – umetnosti i kulturi, ekologiji, sportu, međuljudskim odnosima, pozitivi života i društva, ljubavi…

SKC Kragujevac je prva institucija koja je prepoznala viziju ovog udruženja i koja je svesrdno pomogla u realizaciji njihovog prvog projekta – Škola pevanja Ksenije Kočetove.

Nakon tri meseca rada i zabave, priveli su kraju pripreme prvog završnog koncerta i pozivamo Vas da nam se pridružite i date podršku mladim, talentovanim polaznicima Škole. Velikom broju njih ovo će biti prvi nastup uz pratnju benda. Njih devetoro koje ćete čuti su: Vuk Mijailović, Srna Šebek, Jovana Nešković, Anđela Milosavljević, Anđela Radulj, Doroteja Egarić, Olga Zholudeva (Rusija), Sofija Janković i Ema Ilić.

Bend vrsnih muzičara MAMA’S BACK, koji će pratiti izvođače, čine:

Aca Pejčić – tenor saksofon
Kosta Vukašinović – trombon
Aleksandar Uzelac – klavijatura
Nemanja Teofanović – gitara
Nemanja Ristović – bas
Dragan Jovanović – bubnjevi

Cilj i ideja udruženja je da svoja znanja i saznanja prenese svim generacijama, da spoznaju kako da istinski vole, da nađu zabavu u onome što rade i čime se bave, da poštuju sebe i svet oko sebe, da nauče da sami uče, da prevazilaze postavljene granice i da nauče da granice ne postoje!

Shodno tome za sve buduće i sadašnje članove udruženja, u pripremi je novi kurs u saradnji sa ROCK SCHOOL-om (Velika Britanija) i SKC Kragujevac. Škola pevanja Ksenije Kočetove prilagođena je programu ROCK SCHOOL-a, tako da će svi polaznici imati mogućnost polaganja ispita za dobijanje međunarodno priznatog sertifikata vokalnog izvođača. Kurs će početi u septembru, a prijave su već u toku i traju do sredine avgusta. Ukoliko vidite sebe među njima – požurite !
Dođite u ponedeljak, 18.07 u 21h u SKC Kragujevac da uživate u dobroj pop, fank, rok muzici i sjajnom zvuku. Moći ćete da čujete svetske hitove u izvođenju polaznika škole i uverite šta su sve ovi mladi ljudi postigli za tako kratko vreme.

Ulaz: dobra volja i lepo raspoloženje!

Sreda, 20. jul u 2100
Radio-televizija Kragujevac
SKC kvArt – Estam 21 Mandala + Sona Jobarteh

Podsećamo se ESTAM festivala koji se ove godine po prvi put održao na lokaciji Kneževog arsenala, u promenjenom terminu, početkom septembra.
U ovom prelepom ambijentu prvo veče festivala smo posvetili ženama buntovnicama koje prkose vekovnoj društvenoj tradiciji zajednica iz kojih potiču. One vam se predstavljaju u novoj epizodi emisije SKC kvArt – Sona Jobarteh i Sudeshna Bhattacharya.

SKC kvArt – Estam 21 Nenad Vasilić trio + Naked

Nenad Vasilić Trio (Srbija/Austrija)
Nenad Vasilić, kontrabasista, kompozitor i pedagog već dugo je među predvodnicima evropskog džeza, a do sada je napisao više od 40 originalnih kompozicija, i objavio 12 albuma pod svojim imenom.
Vasilićevo stvaralaštvo je fuzija evropskog džeza i improvizovane muzike, obojeno melodijama i ritmovima iz bogatog nasleđa balkanskog folklora uz koji je odrastao i koji ga inspiriše. “Ova muzika je veoma edukativna. Prisutna je energija muzike njegove domovine. Nekako, prevazilazi sva mišljenja, kritike, jezička i kulturna ograničavanja.” (Denai Burbank, JazzReview).

NAKED (Srbija)
Naked je ingeniozan core-band iz Beograda čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i fri džezom. Njihov korpulentan i žestok miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana, sa elementima svinga i fri džeza, predstavlja soundtrack beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

Izvor: SKC Kragujevac

Related posts